Haarsprokkels (113)

Haar dat er slecht uitziet na ontkleuring
 
Vraag: Ik heb een vraagje over ontkleuring. Ik ging naar de kapster om mijn haar te laten verven naar mijn eigen haarkleur. Die is donkerblond. Maar omdat ik mijn haar een keer zwart heb laten verven en doordat de zwarte kleur na een tijd uitgegroeid was, is mijn haar nu bruin. In eerste instantie vond de kapster het ontkleuren prima, maar toen ik in het kapsalon was, weigerde ze om mijn haar te ontkleuren.
 
Ze zei dat ontkleuren heel slecht is voor je haar en dat je de plukken er zo kunt uithalen. Dus heeft ze alleen enkele plukjes blond geverfd. Nu wil ik weten of het waar is dat je door ontkleuring de plukken haar zomaar uit je hoofd kunt halen. Ik was zo gefrustreerd dat ik meteen besloot om een doe-het-zelf haarverf te kopen, maar nu zit ik heel erg in twijfel. In het verleden heb ik wel eens zelf mijn haar geverfd en dit zonder problemen.

 
Antwoord: Het ontkleuren van haar is wel slecht voor de kwaliteit van het haar, zeker wanneer u het gehele haar wilt ontkleuren. Meestal doen wij het ook dmv plukjes. Wij werken wel met ammoniavrije blondering: dit maakt het ontkleuren al veel minder schadelijk voor het haar. Wat we bij u kunnen opzetten is afhankelijk van de kwaliteit van uw haar. We moeten u dus wel een keer gezien hebben.
 


Vraag: Mijn dochter heeft een volle tube lipgloss in haar haar gesmeerd. Wij hebben haar haar nu 2 keer met gewone shampoo en 2 keer met crèmespoeling gewassen, maar het blijft vettig. Hebt u een tip?
 
Antwoord: Wat u eventueel zou kunnen proberen, is het haar een paar keer wassen met afwasmiddel om het te ontvetten. Zodra u denkt dat de lipgloss is uitgewassen, kunt u dan nawassen: 1 keer met shampoo en 1 keer met conditioner. Hopelijk gaat dit lukken. Anders kunt u ons altijd nog een keer mailen en dan zullen we verder zoeken.
 


Vraag: Ik ben zelf goed in het stylen van mijn haar. Ik kan er allerlei soorten kapsels inzetten, ik knip het zelf, ik krul het ook zelf en ik steil het zelf. Nu is het probleem dat ik mijn haar echt elke dag steil met de steiltang. Ik wil heel graag een permanentje in mijn haar zetten. Dit lijkt me minder schadelijk dan wanneer ik elke ochtend een steiltang van 230 graden gebruik. Aangezien ik wel goed ben in het “normaal” krullen van mijn haar (papillotten, rollers, krultang enz…), wil ik zelf mijn haar permanenten.
 
Is dit wel aan te raden? En is mijn haar niet te erg beschadigd door de steiltang? Indien ja, welke verzorgende producten zou ik moeten gebruiken? Voor het steilen gebruik ik wel altijd een beschermend middel tegen de hitte. Ik begrijp alleen niet wat een wattenrandje is: ik heb gelezen dat je dat moet doen voordat je het haar gaat permanenten.

 
Antwoord: Uw vraag is me niet helemaal duidelijk, maar ik ga u zoveel mogelijk proberen te helpen. U zegt namelijk dat u elke dag uw haar steil maakt met een tang. Maar u wilt permanenten, dit wil zeggen krullen. Wilt u het dus voornamelijk in krullen gaan dragen? Daar ga ik dus even van uit, want het haar permanenten en daarna steeds weer elke dag steil maken is niet echt handig.
 
Bij een permanent met Chi waves gaan we het haar permanenten met een product dat ammoniavrij is: dit is dus beter voor het haar dan een permanent met ammonia. Het is bij gepermanent haar wel erg belangrijk dat u daarna de juiste verzorgingsproducten gebruikt, zoals de Chi Curl shampoo en conditioner. Daarnaast is het ook belangrijk dat u de leave-in conditioner erbij gebruikt om de krullen optimaal te verzorgen. Ook het dagelijks gebruik van zijde is belangrijk. De zijde zorgt namelijk voor het behoud van het vocht in het haar en geeft daarnaast ook een prachtige glans. Een wattenrand gebruiken we tijdens het permanenten. Ik hoop dat u zo voldoende informatie hebt over de permanent.
 
Voor het stylen van het haar is het erg belangrijk dat u de juiste verzorgingsproducten gebruikt. Dit begint al met een verzorgende shampoo en conditioner. Daarna gebruikt u de zijde, het product dat uw haar beschermt tegen de hitte van de tang en zorgt voor het behoud van vocht in het haar en bovendien ontzettend veel glans geeft. Hierna gaat u het drogen met de föhn en wanneer het droog is, gebruikt u nog een beetje zijde in de lengtes en punten van het haar vooraleer u het gaat stylen. Zo is uw haar voldoende beschermd en kunt u het verstandig stylen.
 


Vraag: Het grijze haar van mijn baard en haar vertoont een gele verkleuring. Ik heb al alles geprobeerd, maar niets werkt optimaal. Met welke producten en op welke manier kan ik mijn natuurlijke grijze kleur terug bekomen?
 
Antwoord: U zou voor het haar en de baard een zilvershampoo van Sunglitz kunnen gebruiken. Dit product is paars van kleur en haalt het gele pigment uit het haar. Wanneer dit niet goed werkt, zou u de ash shampoo van Sunglitz kunnen toepassen: die is iets sterker. Die maakt het haar dus nog matter van kleur.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: Happy Max/Shutterstock