Haarsprokkels (54)

Kort kapsel met de achterkant opgeknipt
Foto: Shutterstock
Vraag: Ik heb een paar dagen geleden hairlaids genomen, maar ik ben er helemaal niet tevreden over. Hoe krijg ik zo snel mogelijk mijn eigen haarkleur terug? Dit was de eerste keer.
 
Antwoord: Ik neem aan dat je met “hairlaids” eigenlijk highlights bedoelt, dus lichtere plukjes in het haar. Het kan wel even duren eer die minder opvallen of helemaal weg zijn. Je zou je haar één tint donkerder moeten verven dan je eigenlijk zou willen. De eerste keer zullen de highlights nog steeds zichtbaar zijn, maar zal het kleurverschil al wel een heel stuk minder zijn. Het kan zelfs een heel natuurlijk effect geven, omdat dit voor diepteverschil zorgt.
 
De keren daarna zullen de highlights steeds minder opvallen. Je moet er dus rekening mee houden dat de lichtere plukjes er redelijk snel weer doorheen zullen komen wanneer je je haar de eerste keer donker kleurt. Maar telkens je het dan opnieuw donkerder kleurt, wordt dit dus steeds minder.
 


Vraag: Ik ben een jongen met nogal stug, krullend haar. Hierdoor steil ik regelmatig mijn haar en doe ik er daarna een haarproduct in om het in stekels/hanenkameffect te krijgen. Meestal gebruik ik Andrelon Shaper Paste, maar vaak zakt mijn haar dan in of gaat het krullen (of beide).
 
Bestaat er een haarproduct zodat mijn haar omhoog blijft staan en zo min mogelijk krult, vooral omhoog blijft staan, dus misschien een speciale droge wax die efficiënt is voor hanenkammen?

 
Antwoord: Ik zou het haar eerst verstevigen voordat je het droogt en steil maakt, zodat het dan al steviger is. Dit kan met schuimversteviger of Volume Booster van CHI bijvoorbeeld. Wanneer je je haar dan in model hebt gestyled, kan je best een droge stugge wax gebruiken.
 
Hierdoor krult het haar minder snel en blijft het langer omhoog staan, doordat het niet vet of nattig wordt. Je zou hiervoor de Twisted Fabric van CHI kunnen gebruiken. En om het verder af te werken en de houdbaarheid te verhogen, zou ik het afwerken met haarlak. Succes ermee.
 


Vraag: Ik zou mijn haar graag kort laten knippen (zoals Victoria Beckham). Ik heb eigenlijk dik haar, niet golvend, enkel dik. Zou ik dan mijn haar laten uitdunnen voor dit kapsel of past dit kapsel beter bij dik haar?
 
Antwoord: Het kort kapsel van Victoria Beckham is het mooist wanneer je steil haar hebt, anders moet je het met een steiltang in model brengen. Wanneer het echt té dik is, kan je kapper het steeds een beetje uitdunnen. Maar overdrijf niet, anders loop je het risico dat je haar gaat pluizen.
 


Vraag: Ik heb enkele vragen over de verzorging van gestraightened haar. Hoelang na het straightenen mag het haar normaal gewassen worden? Hoe verzorg ik het haar verder?
 
Antwoord: Wanneer je je haar gestraightened hebt, dan is het best om het 48 uur niet te wassen, dit omdat je haar natuurlijk gevoelig is door de behandeling en je er best niet te veel aan trekt. Na de behandeling is het belangrijk om producten te gebruiken die heel verzorgend zijn voor je haar. Wij gebruiken zelf steeds de CHI Infra Shampoo / Infra Treatment / Silk Infusion en de Keratine Mist spray. Deze producten bevatten veel zijde en bouwen het haar van binnenuit weer helemaal op.
 


Vraag: Ik heb kort grijs haar. Wat kan de reden zijn dat mijn permanent niet goed blijft zitten? Al na een week is het resultaat hopeloos.
 
Antwoord: Het feit dat de permanent niet goed blijft zitten, heeft niets met uw haarkleur te maken. Over het algemeen zijn de meeste mensen die gepermanent worden, net mensen met grijs haar. Het kan een fout van de kapper zijn: bv. wikkels die te grof zijn voor uw lengte haar, waardoor uw haar dus meteen uitzakt. Of de keuze van de vloeistof kan verkeerd zijn. Er bestaan namelijk ook permanentvloeistoffen voor sterk en moeilijk pakkend haar.
 
Het kan ook komen doordat u bandhaar hebt. Bandhaar is plat haar en dit valt niet om te vormen. Dit kan je laten meten met een haarmeter, bijna alle kappers hebben zo’n ding. Wanneer u geen bandhaar hebt, dan zou ik eens aan de kapper vragen of er met één van de eerder genoemde oplossingen wel een mooi resultaat kan behaald worden. Succes.
 


Vraag: Ik heb mijn haar enkele dagen geleden kort laten knippen en nu heb ik daar ongelooflijk veel spijt van. Vroeger had ik namelijk superlang haar en nu komt het tot op mijn schouders. Hoelang zal het ongeveer duren tot mijn haar opnieuw tot ongeveer de helft van mijn rug komt?
 
Antwoord: Wat vervelend dat je niet blij bent met je kapsel, maar helaas duurt het wel even voordat het weer tot halverwege je rug is. het hang af van hoe snel jouw haar groeit en dit kan wel ongeveer een jaar duren. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om extensions te nemen; zo heb je in een paar uur tijd meteen lang haar!
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net