Haarsprokkels (112)

Kapster met klant
 
Vraag: Mijn dochter heeft haar haren zwart geverfd en wil die nu opnieuw blond zoals voorheen. Hoe kan ze haar haar ontkleuren? En met welke producten? Alvast bedankt voor het advies.
 
Antwoord: Het is erg lastig om donker haar opnieuw blond te krijgen, omdat we bij het blonderen moeten denken aan de kwaliteit van het haar. En wanneer u het haar lichter gaat maken, komt er hoe dan ook warmte bij vrij … dus dan wordt de blonde kleur warmer en soms zelfs oranje/geel. Het is moeilijk om alles in één keer mooi te krijgen, afhankelijk van de kwaliteit van het haar. Wanneer de conditie sterk genoeg is, kunnen we meerdere malen kleuren.
 


Vraag: Mijn vrouw heeft dik, grijzend, kortgeknipt haar. Ze gaat altijd naar een herenkapper. Haar kapper wil haar haar altijd met de tondeuse knippen. Het ziet er wel steeds goed strak uit, maar ze vraagt zich af of een tondeuse niet slecht is voor het haar.
 
Antwoord: Ik zou niet adviseren om met de tondeuse te knippen. Dit wordt naar ons idee ook bijna nooit gedaan. Wij werken met speciale Vern scharen. Die hebben een apart effect op het haar en kapsel.
 


Vraag: Ik heb een vraag over mijn haar. Ik straighten nu al ongeveer 3 jaar mijn haar, dat al best lang is. Af en toe heb ik wel wat droog haar, maar doordat ik de juiste producten gebruik, ziet het er steeds goed en verzorgd uit. Ik heb wel gemerkt dat mijn haar na al die jaren straightenen veel dunner is geworden. Vroeger had ik altijd erg dik haar van nature. Ik kreeg op een moment ook veel haaruitval. Die heb ik nu niet meer, nu heb ik vooral erg dun haar. Wanneer ik een tijdje stop met straightenen, merk ik dat mijn haar al iets dikker wordt, maar toch niet zoals voorheen. Bestaat er een product waardoor het haar sterker wordt en dat misschien wel de haargroei versnelt?
 
Antwoord: Dat uw haar dunner is geworden door het straightenen is hoogstwaarschijnlijk. Door het steilen oogt het haar dunner omdat het compacter is. Wanneer u dit niet doet, is het weer dikker, omdat het opnieuw uitzet omdat u het niet steilt. Het lijkt dus weer dikker. U vertelt dat uw haar dunner is geworden doordat u ook haaruitval hebt gehad. Dit zal waarschijnlijk inderdaad de reden zijn geweest. Met een CHI tang en gebruik van Silk erbij kan het haar niet dunner worden.
 


Vraag: Mijn dochter heeft geblondeerd haar. Nu had ze voor Kerst een stijl-/krultang van Babyliss gekregen van ons. Ze gebruikte die regelmatig, ongeveer 2 keer per week. Nu is sinds kort de bovenkant van haar haar beschadigd. Het voelt erg droog aan en kroest. Hoe zou ze dit haar opnieuw gezond kunnen krijgen? We hopen dat u haar kunt helpen met advies (hopelijk niet het advies om haar haar af te knippen).
 
Antwoord: Het is heel belangrijk om tijdens het stylen een bescherming en verzorgingsproduct te gebruiken. Dit zou bv. de CHI 44 Iron Guard kunnen zijn als bescherming of de CHI Silk Infusion als verzorging. Ook is het altijd goed om een extra masker in het haar te doen. Dan adviseer ik u de Jbh Platinum lijn. Deze lijn dient speciaal om het haar weer op te bouwen en te vernieuwen.
 


Vraag: Ik vroeg me af of droogshampoo schadelijk is voor het haar. Ik laat af en toe mijn haar föhnen en dan wil ik de coupe zo lang mogelijk behouden door droogshampoo te gebruiken.
 
Antwoord: Droogshampoo is zeker niet schadelijk voor het haar. Biosilk Dry Clean Shampoo is een spray die olie absorbeert, waardoor het kapsel langer meegaat. Het product elimineert de geur zonder water. Het voegt direct volume toe, lift de aanzet en geeft meer textuur aan het haar. Het is dus ideaal te gebruiken in combinatie met uw geföhnde coupe.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: Rybaleov/Shutterstock