Haarsprokkels (104)

Gedurfd kort kapsel met meerdere haarkleuren
Foto: Shutterstock
Vraag: Ik kwam toevallig op uw site terecht en zag dat ik gewoon even kon mailen met een vraag. Is het mogelijk om dik haar met een beetje slag permanent steil te laten maken? Dit gebeurt neem ik aan bij de kapper en indien dit het geval is, hoeveel zou dit ongeveer kosten?
 
Antwoord: Het is inderdaad mogelijk om je haar te laten transformeren. Dit is een 4 uur durende behandeling waarbij we het haar kunnen omvormen van krul naar steil, op een ammoniavrije manier. Wel is het zo dat we nooit 100 % kunnen garanderen dat het haar helemaal kaarsrecht is. Dit hangt echt af van de kwaliteit van het haar en van wat er in het verleden reeds met het haar gebeurd is.
 


Vraag: Mijn vriend krijgt binnenkort bestraling voor hersenmeta’s. Hij heeft nu lang haar, maar dit zal door die bestraling volledig uitvallen. Mijn vraag is nu: hoe lang moet het haar zijn vooraleer er extensions kunnen geplaatst worden, zodat mijn vriend zo snel mogelijk opnieuw zijn lange haar heeft?
 
Antwoord: Extensions kunnen reeds geplaatst worden in haar van 8 cm lang. Alleen zal het haar van je vriend niet sterk en dik genoeg zijn om de extensions te kunnen plaatsen. Het haar dat terugkomt is erg dun en dus erg kwetsbaar en groeit vaak ook minder snel. Wanneer het haar eenmaal wat langer en sterker is, zal het geen probleem meer zijn. Maar laat je steeds eerst adviseren vooraleer je zoiets laat doen. Heel veel sterkte en mocht je nog vragen hebben, dan horen wij het graag.
 


Vraag: Ik heb 2 jaar geleden mijn haren geverfd. De kapster ontkleurde eerst mijn haar (en daar heb ik spijt van). Nu zijn mijn haren bij de wortel goed gezond en donker en bij de puntjes erg kleurloos. Ik vraag me af of die kleurloze haren uitgroei van de verf zijn. Of zijn ze verbrand en moeten ze afgeknipt worden? Hoe verzorg ik mijn haar op een goede manier? Met olijfolie? Of kunt u me een shampoo aanraden? Alvast bedankt voor uw antwoord.
 
Antwoord: Ik denk dat de kleurloze punten moeten afgeknipt worden. Het is inderdaad een rest van de kleuring van 2 jaar geleden. Daarna hebben de plukken veel geleden onder de kleuring, wassen en allerlei invloeden van buitenaf.
 
Je haar goed verzorgen is altijd goed, alleen heb jij nu 2 verschillende structuren in je haar: gezond en niet geverfd bij de aanzet en droog en geverfd bij de punten. Het is dan ook erg moeilijk om hier een juiste verzorging voor te kiezen. Ga je voor extra verzorging voor je punten of voor normale verzorging voor de aanzet? Als je het niet erg vindt, dan zou ik je aanraden om de kleur uit je haar te laten knippen. Dan is je haar weer helemaal gezond en in dezelfde kleur en dan kan je je verzorging daarop afstemmen.
 


Vraag: Ik heb donkerbruin haar. Hoe kan ik blauwe lokjes in mijn haar verven?
 
Antwoord: Blauw is een moeilijk kleur om in je haar te verven. Je zal eerst de plukken moeten oplichten en dan met pure blauwe haarverf moeten inzetten. Die kleur blijft alleen niet lang zitten en zal na 2 wassingen al niet meer mooi zijn. Je kan het best blauwe extensions inzetten. Zo lijdt je haar niet, omdat het niet opgelicht hoeft te worden. En wanneer je de kleur beu bent, haal je de extensions eruit en ben je van de kleur af en ziet je haar er opnieuw uit als van te voren.
 


Vraag: Ik heb mijn haar in de lente wit laten verven. Nu heb ik er een donkerblonde kleuring overheen gedaan en is het grijsachtig geworden. Wat moet ik nu doen om het donkerblond te krijgen? Nog eens kleuren?
 
Antwoord: Het is natuurlijk moeilijk om jou een goed advies te geven wanneer wij je kleur niet kunnen zien en niet kunnen voelen wat de kwaliteit van je haar is en wat het zou aankunnen. Daarom nodigen we je graag uit om eens vrijblijvend langs te komen voor een goed passend advies. De kans is namelijk groot dat je haar groenig gaat uitslaan wanneer je het nog eens verft. Ik hoop je zo voldoende geholpen te hebben.
 


Vraag: Een maand en een week geleden heb ik mijn haar van zwart naar middenbruin laten ontkleuren. Twee weken geleden heb ik een permanent laten zetten. Het resultaat valt echter niet mee. Graag wil ik mijn haar opnieuw steil hebben. Hoelang moet ik wachten, na alle vorige behandelingen? Ik moet wel zeggen dat mijn haar niet al te beschadigd is. Het is nog goed handelbaar en zacht.
 
Antwoord: Je wil je haren opnieuw steil krijgen: dit kan met een CHI transformatie behandeling. Alleen kunnen we nooit 100 % garanderen dat je haar weer kaarsrecht is; dit hangt namelijk af van de krulsterkte. Je geeft zelf al aan dat jouw haar al flink behandeld is. Daarom raad ik je aan om eens vrijblijvend langs te komen voor advies, zodat we je ook echt goed kunnen adviseren wat het best is en wat haalbaar is voor jouw haar.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net