Haarsprokkels (81)

Het knippen van een contourlijn
 
Vraag: Twee dagen geleden heb ik mijn donkerblonde haren met highlights laten bleachen bij de kapper. Het product heeft ongeveer in totaal een 60-tal minuten ingewerkt en het resultaat is zeker niet slecht. Alleen is er bij een bepaalde lichtinval een gelige schijn. Ik had eerder een grijzig-witte tint verwacht ipv een (soms zeer felle) wit-gelige tint.
 
Bij een vraag en antwoord van andere mensen heb ik gelezen dat een silver shampoo hierbij kan helpen. Ik heb onder andere gekeken naar producten van Wella en Matrix (deze laatste is zeer moeilijk te vinden). Kan u mij zeggen welk merk de beste shampoo in dit gamma heeft? Ik wil een blauwe of paarse tint echt vermijden.

 
Antwoord: Je kan inderdaad het erg gele uit je haar krijgen door het te wassen met de ash en beige Sunglitz shampoo en de platinum blonde Tone & Shine van CHI Organics. Deze shampoo en conditioner kunnen je van je gele gloed afhelpen.
 


Vraag: Van oorsprong is mijn haar donkerblond. Ik ben begin de veertig en laat het telkens met een coupe soleil weer blonder oplichten. Onlangs is dit ook gebeurd, maar binnen drie weken ga ik op zonvakantie en mijn haar is al z wit en dan wordt de uitgroei nog zichtbaarder.
 
Ik zou het weer in mijn eigen kleur willen doen voordat ik op vakantie ga. Moet ik het eerst ontkleuren en dan donkerblond erover doen? Zou het dan groen worden? Ik durf het de kapper haast niet vragen, ik hoor graag uw advies.

 
Antwoord: Je kan ervoor kiezen om lowlights in je haar te zetten. Dan kan je zo langzaamaan de kleur wat donkerder maken. Of je kleurt het in n keer naar je eigen kleur en laat dan de geverfde kleur uitgroeien.
 


Vraag: Ik heb een vraagje ivm grijs haar. Klopt het dat niet enkel de kleur van grijze haren anders is tov de voormalige haarkleur (in mijn geval blond, fijn haar), maar dat ook de structuur iets verandert? Mijn haar lijkt een beetje te krullen en is iets dikker van structuur.
 
Antwoord: Ja, dit klopt inderdaad. Grijs haar krijgt inderdaad ook een andere structuur. Het wordt stugger en dikker. Een goede verzorging is daarbij heel belangrijk. Succes!
 


Vraag: Wat is het verschil tussen een hard en een zacht geknipte contourlijn?
 
Antwoord: Een harde lijn in een kapsel is een bot geknipt kapsel. Dus heel rechttoe rechtaan. Zachte lijnen zijn de lijnen die mooi in elkaar overlopen in een kapsel. Smaken verschillen, maar harde lijnen zie je niet zoveel.
 


Vraag: Ik heb besloten om mijn hoofd kaal te scheren. Hiervoor had ik een bos krullen met zwart kroeshaar. Mijn vraag is: word je kaal door vaak je hoofd te scheren?
 
Antwoord: Van je hoofd te scheren word je niet kaal. Alleen is het zo dat wanneer je wat kaler wordt dit bij lang haar niet zo opvalt. Maar wanneer je kaal bent en je wilt je haar laten groeien, zal dit wl opvallen. Je zal dan mr verschil zien tussen de volle en kalende plekken in je kapsel.
 


Vraag: Ik wil graag een kapsel met pony, maar ik weet niet of het me staat. De kapster zegt dat ik niet zon heel hoog voorhoofd heb en dat de pony dus kort wordt en steeds moet worden bijgeknipt. Zorgt een pony ervoor dat je voorhoofd hoger lijkt of juist niet?
 
Antwoord: Een pony is mooier bij een hoog voorhoofd, anders valt je gezicht een beetje weg. Succes.
 


Vraag: Waar kan ik goede blauwe haarverf kopen?
 
Antwoord: Je kan naar een kappersgroothandel gaan om verf te kopen. Maar om een mooie intense blauwe kleur in je haar te krijgen, zou ik je adviseren om naar een professioneel kapsalon te gaan en dit niet thuis te proberen.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: Wideonet/Shutterstock