Haarsprokkels (91)

Kort paars haar dat in de nek opgeschoren werd met de tondeuse
 
Vraag: Ik wil graag voor de grap met een vriendin mijn haar blauw verven. Zij gaat voor paars en ik voor blauw. Het is de bedoeling dat dit er maar een paar dagen of zo in blijft. Het moet dus uitwasbaar zijn. Ik heb geen idee hoelang dit duurt en hoelang het duurt vooraleer mijn haar opnieuw bruin is.
 
We gaan het in de zomervakantie doen en ik wil in ieder geval niet met blauw haar naar school. Kunt u me vertellen wat ik het best kan gebruiken? Alvast heel erg bedankt.

 
Antwoord: Dit durf ik niet te zeggen. Het haar kleuren in een felle kleur is lastig. Je moet eerst je haar ontkleuren en daarna inkleuren met de gewenste kleur. Het loop dan wel snel terug, dus is het maar tijdelijk, maar omdat je haar ontkleurd werd, moet je het – wanneer de blauwe kleur is teruggelopen – wel opnieuw bruin verven om het weer mooi te krijgen.
 
Voor de kwaliteit van je haar is dit niet zo goed. Het is dus heel belangrijk om je haar ondertussen en daarna heel goed te verzorgen.
 


Vraag: Ik heb schouderlang donkerblond haar. Twee maanden geleden heb ik highlights laten zetten, maar ik was niet zo tevreden omdat het erg blond was en de aanzet van mijn haar zeker over enkele cm niet was meegekleurd. Daarna heb ik omwille van het onnatuurlijke te blonde haar lowlights laten aanbrengen.
 
Over twee weken heb ik een leuk feest en ik twijfel wat ik met mijn haren zal doen. De uitgroei is lelijk. Helemaal verven maakt het mogelijk saai, doordat het dan éénzelfde kleur is. Opnieuw wat lowlights zal niet het probleem van de uitgroei oplossen.
 
Wat adviseert u? Toch laten verven in een kleur die dicht bij mijn eigen haarkleur aanleunt? Of mogelijk een spoeling? Kan dit over geverfd haar? Hoe kan men garanderen dat bij highlights of lowlights toch de haarbasis ook meegenomen wordt?

 
Antwoord: Wanneer je verschillende kleuren in je haar hebt en je er een kleur overheen zet, zal je steeds kleurverschil blijven zien. Dit zal wel natuurlijk zijn, dus niet storend. Je kan er ook voor kiezen om de folies in de uitgroei te laten zetten, waardoor die ook weer mooi blond is. Er kan wel voor gezorgd worden dat dit mooi doorloopt met de rest van je haar.
 


Vraag: Ik heb kort haar, maar ik vind het echt verschrikkelijk! Het is heel pluizig, vettig en dik met veel slag. Ik wil glad, dun en lang haar krijgen. Hebt u enkele tips?
 
Antwoord: Het is belangrijk om de juiste producten te gebruiken en daarnaast kan je eventueel het haar straightenen. Wanneer je het haar goed verzorgt, zal het minder droog zijn en minder gaan pluizen en pieken. Je kan ervoor kiezen om de Nourish Intense lijn van CHI te gebruiken. Die bestaat uit een shampoo en een masker.
 
Daarna kan je het haar steil maken met de CHI Iron stijltang. Dan valt het heel glad en glanzend. Op deze manier kan je het dan laten groeien. Versneld laten groeien gaat niet, maar zorg ervoor dat je haar goed van kwaliteit is, zodat het deel dat aangroeit mooi is en niet geknipt hoeft te worden.
 


Vraag: Ik heb schouderlang krullend haar, maar ik weet niet hoe ik het moet behandelen. Mijn haar pluist erg snel en ik kan het vaak niet los dragen omdat het dan niet mooi zit. Wat kan ik hieraan doen en welke producten moet ik hiervoor gebruiken?
 
Antwoord: Belangrijk bij krullend haar is het haar heel goed verzorgen. Denk daarbij aan een shampoo, conditioner en een goed stylingproduct. Ik zou je willen adviseren om de CHI Curl Preserve lijn te gebruiken. Die bestaat uit een shampoo, conditioner en leave-in conditioning spray.
 
Daarna kan je in nat haar de Crazy Curl van J Beverly Hills gebruiken. Dit is een crème die het haar niet vet maakt of hard doet aanvoelen, maar het haar verzorgt en de krullen een mooie elastische vorm geeft.
 


Vraag: Wanneer ik ’s morgens opsta, heb ik zo’n plat vogelnestje op mijn hoofd. Ik kan mijn haar natuurlijk wel opnieuw wassen, maar dit wil ik niet. Ik heb fijn futloos haar. Hoe langer ik het uitstel om mijn haar te wassen, hoe mooier het zit. Maar wat kan ik aan dat vogelnestje doen?
 
Antwoord: Het kan zijn dat je haar snel vet wordt en daardoor wat zwaarder wordt en dus plat gaat zitten. Dit kan betekenen dat je haar elke dag moet gewassen worden en versteviging nodig heeft voor volume. De CHI Magnified volume lijn zou in dit geval ideaal zijn.
 
Anders zou je kunnen proberen om je haar ’s morgens te doorborstelen en wat CHI Silk Infusion en CHI keratine mist en CHI volume booster spray te gebruiken. Dit blaas je dan even droog met de föhn zodat je veel volume creëert. Daarna gebruik je een beetje verstevigende wax, zoals de CHI Molding Clay.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: Evgeniya Porechenskaya/Shutterstock