Haarsprokkels (94)

Lachende kapster in haar kapsalon
 
Vraag: Ik ben een jongen van 18 jaar oud en ik heb nogal moeilijk haar. Zodra het iets langer wordt, gaat het overal overeind staan omdat ik heel veel krullen heb. Maar toch zou ik het leuk vinden om iets langer haar te hebben. Hebt u misschien een tip? Alvast bedankt.
 
Antwoord: Het is zeker leuk om je haar wat te laten groeien, alleen kom je wel een moment tegen waarop het niet meer leuk gaat zitten. Ik denk dat je nu op dat punt zit en daar moet je even doorheen. Je haar groeit in de zomer wel sneller, dus dat is alleen maar fijn. Je vertelt dat je krullen hebt en dat die juist het probleem vormen. Ik kan je wel producten aanraden die de krul verminderen, zodat je haar gladder valt en ook langer lijkt.
 
Je kan ook gewoon wat gel of wax gebruiken, maar ik denk dat dit je krul alleen maar erger zal maken. Ik raad je aan om een crème te gebruiken die je krul er juist uithaalt: bijvoorbeeld van J Beverly Hills de Crazy Straight of de Straight Guard van CHI Farouk Systems. Dit zijn slechts enkele voorbeelden.
 


Vraag: Ik ben 32 jaar en erg grijs. Mijn haar groeit als kool, maar dat betekent ook dat ik snel uitgroei heb. Ik verf mijn haar om de 3 weken, hoewel het na 2 weken eigenlijk alweer nodig is. Heb je een oplossing hiervoor? Niet meer verven is geen optie. Mijn haar is erg droog. Ik verf echt alleen maar de uitgroei om mijn haar verder te sparen. Ik hoor graag je antwoord.
 
Antwoord: Wat je eventueel zou kunnen doen, is de kleur wat lichter verven, zodat de uitgroei minder opvalt en je je haar niet zo snel hoeft te verven. Tussen grijs en blond zit namelijk minder kleurverschil dan tussen bruin en grijs. Ik veronderstel tenminste dat je bruin geverfd haar hebt, maar dit vertel je niet in je vraag. Ik hoop dat mijn antwoord nuttig is voor jou.
 


Vraag: Ik heb 2 vragen over mijn haar. Ik heb blond krullend haar en ik wil het graag een keer verven, bruin of misschien roodachtig. Wanneer ik mijn haar wil verven, verkleurt het dan zodat het altijd mislukt? En krijg ik minder krullen wanneer ik mijn haar verf? Alvast bedankt.
 
Antwoord: Het is niet zo dat de krullen uit je haar gaan wanneer je het gaat kleuren. Een kleur verandert niets aan de structuur van je haar. Daar hoef je niet bang voor te zijn.
 


Vraag: Ze hebben mij wijs gemaakt dat haar in de zomer sneller groeit en dat je dus vaker naar de kapper moet. Klopt dit? Een domme vraag? OK, dan is het maar zo, maar toch had ik graag geweten of dit klopt. Bij voorbaat dank.
 
Antwoord: Je hoeft niet méér naar de kapper te gaan tijdens de zomer. Ik zou je willen adviseren om naar je kapsel te kijken en naar de kapper te gaan wanneer je het nodig vindt.
 


Vraag: Ik heb van nature zwart haar, dat ik geverfd heb naar koperrood. Nu zit er echter alleen een rode schijn op. Hoe komt dit?
 
Antwoord: Dat er alleen een rode schijn opzit, komt doordat de kleur op zwart haar is gezet. De rode pigmenten krijgen dan te weinig kans om zich volledig te laten zien omdat de ondergrond te donker is. Op een lichtere ondergrond zou de kleur dus feller worden.
 


Vraag: Ik heb haar tot net onder de schouders en het is blond (van nature). Kan ik mijn haar laten permanenten? Welke risico’s loop ik?
 
Antwoord: Je hebt nog net een mooie lengte om je haar te permanenten. Er zijn niet echt risico’s aan verbonden. Alleen kan je haar er wat droger door worden. Laat het ammoniavrij permanenten. Dit is gezonder voor je haar en zorgt voor meer flexibiliteit in je krullen en meer glans.
 


Vraag: Mijn haar is met de tijd wat dunner geworden. Ik heb krullend haar en zit er vaak mee te spelen, zoals draaien met mijn krullen, en dit de hele dag door. Weet u of dit schadelijk is en zo ja, groeit mijn haar wel weer aan?
 
Antwoord: Je kan best spelen met je haar, zolang je je haar maar niet uittrekt of afbreekt. Wanneer je dit wél doet en op meerdere plaatsen, dan kan dit op de duur gaan leiden tot kale plekken. Daar zou ik dus voorzichtig mee zijn. Maar wanneer je haar in goede conditie is, kan het veel hebben en dus kan je best met je handen door je haar gaan. Maar let dus wel op dat je het niet afbreekt.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: My Ocean Production/Shutterstock