Haarsprokkels (27)

Meisje met lang rood haar en een rose rolkraag
Foto: Shutterstock
Vraag: Ik heb een vraag over van rood naar bruin gaan. Ik heb al vaak verschillende kleuren heeft gehad. Het laatste anderhalf jaar ben ik rood geweest. De kleur is er al half uitgegroeid (oranjeachtig met uitgroei erbij). Mijn donkerblonde haar is veel donkerder dan normaal bij mijn uitgroei. De kleur zit zowat tegen grijs aan. Hoe kan dit en wat kan je eraan doen?
Ik wil graag mijn eigen haarkleur terug (vandaar de uitgroei, want dezelfde haarkleur verven wil namelijk niet, ik heb dit al vaak geprobeerd).
 
Ik wil het graag lichtbruin hebben, maar ben daarvoor al 2 keer naar de kapper geweest en steeds blijft mijn haar meer rood dan bruin. Van mezelf word ik al megasnel bruin (na een uurtje zie je op mijn gezicht al een verschil). Veel mensen zeggen dat dit er veel mee te maken heeft.
 
Maar vroeger was ik hoogblond tegen wit aan met krullen en nu heb ik steil haar dat steeds donkerder wordt. Mijn haar is halflang en in lagen geknipt. Hebt u misschien nog ideeën qua kleur en hoe kan dit allemaal?

 
Antwoord: Wanneer je ouder wordt, verandert de natuurlijke kleur en de structuur van het haar. Dit verklaart waarom je nu dus donkerder bent en je krul weg is. Dit kan nu zo blijven, maar het kan nog méér veranderen naarmate je ouder wordt.
 


Vraag: Ik heb een tijdje geleden mijn zwarte haar met permanente haarverf gekleurd naar een soort koper bruinachtige kleur, maar nu wil ik mijn zwarte haar weer terug. Kan ik dan gewoon met permanente zwarte haarverf erover heengaan of wordt het dan een hele andere kleur?
 
Antwoord: Ja, dit kan je met een verf doen, het zal wel zo zijn dat de kleur de eerste keer iets sneller zal teruglopen omdat je onderkleur lichter is. Dit kan je een beetje tegengaan met eens shampoo die de kleur beschermt, maar de eerste keer zal je steeds na een week of vier je haar opnieuw moeten laten kleuren. Hoe meer donkere lagen onder de verf zitten, hoe beter de kleur zal hechten.
 


Vraag: Mijn dochter heeft blond haar met highlights. Nu heeft ze stage gelopen bij een kapper en die heeft er een donkere koperspoeling overheen gedaan. Mijn vraag is: hoe lang duurt het vooraleer het uitgewassen is of moet het uitgroeien? Ze heeft het haar ook al met antiroosshampoo gewassen.
 
Antwoord: Een spoeling vervaagt langzaam uit het haar, maar je behoudt steeds een beetje die gloed. Wanneer je bij een kapsalon een blondeerwassing laat op je haar zetten, dan trekt het laatste restje spoeling er wel uit!
 


Vraag: Ik heb krullend lang haar, maar ik wil van mijn krullen af. Want bij vochtig weer krijg ik na het stylen altijd weer krullen. Hoe kan ik van mijn krullen afkomen? En hoe kan ik ervoor zorgen dat ik niet té steil haar krijg, maar gewoon steil haar en dat ik bij vochtig weer geen krullen krijg?
 
Antwoord: Je zou het best de CHI transformatie laten doen. Dit is een haar straightening behandeling waarbij het haar op een milde manier steil wordt gemaakt en zo blijft totdat het weer uitgroeit. Dus na het wassen is het nog steeds steil en bij regen krijg je ook geen krullen of pluis. Deze behandeling duurt 4 uur en kost 250 euro.
 


Vraag: Ik straighten mijn haren al jaren met de steiltang, maar dit neemt veel tijd in beslag. Nu heb ik gehoord over “Shiseido Crystallizing Straight”, waarmee je je haar permanent kunt steil maken. Het is bedoeld voor mensen met Europees haar die hun haar helemaal steil willen hebben. Heeft u enig idee of dit een betrouwbaar product is? Over de prijs lig ik overigens niet wakker.
 
Antwoord: Over het merk Shiseido kan ik je helaas niks vertellen, wij werken niet met dat merk. Wij gebruiken de CHI transformatie, dit is een ammoniavrije straight behandeling. De behandeling is er in 3 verschillende sterktes zodat er voor ieder haartype een juiste vloeistof is. De behandeling duurt zo’n 4 uur en kost 250 euro.
 


Vraag: Ik wil graag mijn haren laten permanenten, maar op mijn hoofdhuid heb ik psoriasis. Kan ik dat dan wel doen of wordt het afgeraden?
 
Antwoord: Wanneer je echt open plekjes hebt, is het niet aan te raden om dit te doen voor de gevoeligheid van de huid. Even de hoofdhuid laten rusten.
 


Vraag: Aanstaande vrijdag krijg ik narcose i.v.m. een operatie. Maar haarkleur is blond, maar ik wil die wat opfrissen (gezien mijn leeftijd, 50 jaar). Kan ik dit beter vóór of na de operatie laten doen?
 
Antwoord: Voor zover wij weten, heeft narcose geen verder effect op de kleur van het haar. Je kan dus zelf beslissen wat je het liefste doet. Ik weet niet of je een lange periode moet herstellen. Als dit het geval is, dan zou ik ervoor kiezen om het van te voren te laten doen.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net