Té veel vocht

Haar vochtig maken
Foto: Shutterstock
Vraag: Kan haar echt té veel vocht hebben? Ik weet dat conditionen belangrijk is om vocht toe te voegen aan het haar, maar ik las dat té veel vocht kan leiden tot haarbreuk. Hoe kunt u zeker zijn dat u uw haar niet overdreven hydrateert?
 
Antwoord: Wel, het type vocht dat gewoonlijk resulteert in haarbeschadiging komt van langdurig weken in water tijdens het zwemmen en gelijkaardige activiteiten.
 
Het meeste water is alkalisch genoeg om de schubbenlaag (cuticula) te doen zwellen bij voldoende blootstelling, dus zorg ervoor dat u een oogje in het zeil houdt indien mogelijk en dat u – wanneer u tijd spendeert aan watergebonden activiteiten (aan het strand enz…) – producten gebruikt die bedoeld zijn om bescherming te bieden.
 
U moet begrijpen dat de hoeveelheid tijd nodig om significante schade te veroorzaken aanzienlijk is, maar de beschadiging kan cumulatief zijn. Gewoon wat haarolie of stylingwax op het haar doen kan u vermoedelijk al de nodige bescherming bieden.
 
Er bestaat niet veel kans dat u uw haar echt gaat beschadigen door het te overhydrateren. U moet uw haar elke dag conditionen en indien het beschadigd is, moet u minstens wekelijks een diepteconditioner aanbrengen. Maar wanneer u een conditioner gebruikt met té veel verzachtende ingrediënten kunt u eindigen met vettig haar.
 
Haar met veel vocht
Foto: Shutterstock
©Kapsels.net
 
Zie ook: Waarom is regen een ramp voor uw haar?