Haarsprokkels (71)

Meisje dat niet graag de puntjes van haar haren laat knippen
 
Vraag: Kunt u me uitleggen wat een balayage is en wat het verschil is met mèches? Ik heb een balayage laten doen en was daar erg tevreden over. Nu woon ik in New York en heb naar de Engelse term voor balayage gezocht. Ze hebben hier andere technieken en ik wil zeker weten wat ik moet vragen en vertellen vooraleer ik naar de kapper stap. Bedankt voor de info.
 
Antwoord: Mèches zijn folies, dus meerdere plukken opgenomen in het haar en in folie gewikkeld. Een balayage bestaat uit kamstrepen. Dus globaal door de bovenlaag of door heel het haar met de kam streepjes trekken in het haar. Dit maakt het erg natuurlijk. Ik ken niet de exacte benaming in het Engels. Maar wanneer je bovenstaande zaken uitlegt, moet het goed komen. Let er wel op dat je ammoniavrij wordt gekleurd. Dit is veel milder voor je haar.
 


Vraag: Fijn dat ik mijn kapselvraag hier kwijt kan. Ik heb mijn haren zwart geverfd, ben van nature behoorlijk grijs en wil nu terug naar lichter of blond (dit ben ik lang geweest). Hoe pak ik dit aan?
 
Antwoord: Dit is heel moeilijk om zelf te doen. Je moet het haar gaan ontkleuren en daar komt vaak veel warmte bij vrij (rode kleur). Om daarmee om te gaan, moet je wel wat theoretische kennis over het kleuren hebben. Die kennis kan ik je echter per mail niet geven. Je laat je haar dus het best verven in een professioneel salon. Daar kan men ervoor zorgen dat je de kleur krijgt die je wilt, omdat men daar de nodige kennis en producten heeft. En gaat er iets mis, dan is alles op voorraad om dit te herstellen.
 


Vraag: Hoe kan je je haar het best lang laten groeien? Ik heb namelijk het idee dat mijn haar niet meer langer wordt. Ik heb ook veel dode puntjes, hoe krijg ik die weg?
 
Antwoord: Het best kan je – ondanks het feit dat je je haar wilt laten groeien – om de 6 tot 8 weken de puntjes laten knippen. Dan blijft het haar ook vol bij de punten, waardoor het langer lijkt. En het is heel erg belangrijk om je haar optimaal te verzorgen. Gebruik daarvoor een milde shampoo, conditioner en de CHI Silk Infusion. Dit is een zijde die je haar verzorgt en het vochtgehalte in je haar op peil houdt. Dit product gaat ook gespleten punten tegen.
 


Vraag: Ik heb mijn haar permanent laten straightenen bij een Chinese kapper in Amsterdam. Nu is het helemaal pluizig geworden en voelt het aan als touw. Aan de onderkant zitten allemaal breukjes. Wat moet ik hiermee doen? Zijn er bijvoorbeeld producten waarmee mijn haar opnieuw mooi kan worden?
 
Antwoord: Het best kan je toch even teruggaan naar het salon waar je je haar hebt laten behandelen. Daar hebben ze waarschijnlijk wel producten om je haar te verzorgen die bij de behandeling passen. Wij hebben ook producten die speciaal bij onze straightbehandeling passen.
 


Vraag: Ik heb krullend haar dat naar mijn idee vrij onhandelbaar is. Ik heb het gevoel alle soorten producten gebruikt te hebben, maar niets werkt echt goed. Ik heb toen van veel haarproducten de ingrediënten doorgenomen en kwam bijna altijd wel glycerine tegen.
 
Na veel teleurstelling in haarproducten bedacht ik om zelf een mix te maken: ik meng een heel klein beetje verschillende oliën (zoals tea tree olie) met pure glycerine en dit breng ik dan aan op vochtig haar (dat nét niet druppelt). Ik vraag me eigenlijk af of deze mix wel gezond is voor mijn haar en of het geen haarschade kan opleveren. Tot nu toe werkt deze mix perfect voor mijn haar.

 
Antwoord: Ik denk niet dat je zelfgemaakte product schadelijk is voor je haar, anders had je dit wel gemerkt. Je gebruikt natuurlijke oliën en producten, dus daar kan eigenlijk niks mis mee zijn. Ik denk wel dat dit product enkel en alleen aan de buitenkant zijn werk doet, waardoor het naar jouw idee lekker aanvoelt. Ik denk echter dat het voor het binnenste van je haar niets doet. Dus zit er verder geen verzorging in, iets wat jouw haar en ieder haar eigenlijk nodig hebben.
 


Vraag: Ik heb van origine 3 kleuren blond en heb mijn haar roodbruin geverfd. Ik wil nu opnieuw blond worden, maar las dat dit niet goed zou lukken omdat mijn haar rood is. Wanneer ik het bruin verf, kan ik het dan wel goed ontkleuren/blonderen? Of moet ik toch echt naar de kapper?
 
Antwoord: Zelfs al verf je je haar bruin, toch blijft de rode tint in je haar zitten, waardoor het moeilijk te ontkleuren blijft. Zelfs voor de kapper is dit lastig. Ik zou je dus adviseren om dit zeker door een professional te laten doen. Die heeft alle producten in huis en kan steeds voor een mooie kleur zorgen.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: Balchugova Maria/Shutterstock