Haarsprokkels (56)

Vrouw die problemen heeft met haar lang krulhaar
 
Vraag: Ik zag net een vraag van een bezorgde moeder i.v.m. haar zoon van 13 en grijze haren. Mijn zoon is net 3 geworden en heeft 2 grijze haren. Ik ga niet vragen of je dit medisch kunt verklaren, maar is dit niet een beetje erg vroeg?
 
Antwoord: Je hoeft je geen zorgen te maken, dit noemen ze pigmentloos haar. Dit kan nog veranderen, zeker aangezien de leeftijd. Dit komt zeker vaker voor.
 


Vraag: Ik ben een man en ik steil mijn haar te vaak en nu is het voor de helft verbrand. Ik heb ergens gelezen dat wanneer je 2 avocado’s prakt en op je verbrande haar aanbrengt, het terug gezonder wordt en geleidelijk herstelt. Klopt dit? Indien dit niet het geval is, kunt u dan enkele producten aanbevelen om verbrand haar te herstellen? Ik wil graag mijn halflange haar behouden.
 
Antwoord: Avocado’s zijn niet slecht voor je haar, maar ze zullen het niet hersetllen. Het zal wel iets doen, maar niet genoeg voor jouw haar. De Keratine Mist en Silk Infusion van CHI zijn daarentegen wél goed voor je haar. Deze producten bouwen het haar van binnenuit weer helemaal op en zorgen ervoor dat het herstelt.
 


Vraag: Over een maandje ga ik op vakantie naar Italië. We hebben daar een hotel met veel zwembaden en ook met een strandje. Mijn eigen haar is krullend en normaal gebruik ik eens steiltang, maar die laat ik dit jaar thuis. Nu vraag ik me af wat ik nu met mijn haar zou kunnen doen.
 
Aan de lucht laten drogen is wel het makkelijkst, maar dat ziet er altijd zo saai uit. Ik heb eventueel wel papillotten en een föhn en dat soort dingetjes. Maar ik kan niet bedenken wat ik ermee zou kunnen doen.

 
Antwoord: Krulhaar is moeilijk te veranderen. Ik zou het lekker aan de lucht laten drogen of drogen met een diffuser. Wanneer je goede producten gebruikt, dan zal je haar ook tijdens de vakantie lekker vallen. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor de CHI Curl Preserve lijn, dit is een verzorgingslijn speciaal voor krullend haar. Er zit een soort vloeibare elastiek is, wat ervoor zorgt dat je krullen mooi vallen.
 
De CHI Silk Infusion is eigenlijk ook een onmisbaar product. Het verzorgt je haar en geeft het extra vocht, wat in de zomer zeker niet onbelangrijk is. Wil je je haren eens anders dragen, dan kan je ook met leuke speldjes iets anders creëren of je kan je haar eens opsteken.
 


Vraag: Kan je een kleurproduct op basis van henna gebruiken op gekleurd grijs (uitgroei)haar?
 
Antwoord: Henna kleuringen kan je niet op grijs haar zetten, je krijgt dan namelijk een felle kleur op de uitgroei. Bovendien gaat henna heel moeilijk uit het haar. Het is dus niet aan te raden om je haar hiermee te verven.
 


Vraag: Ik ben laatst naar een nieuwe kapper gegaan en die heeft zonder overleg besloten om mijn haar uit te dunnen … en nu mis ik echt heel erg mijn volle bos haar. Het is nu heel pluizig, onverzorgd en ook nog eens ongelijk geknipt. Hoelang duurt het vooraleer het volle haar terug is? Duurt dit echt jaren?
 
Antwoord: Wanneer het haar wordt uitgedund, worden er als het ware korte haartjes in het lange haar geknipt om het minder vol te maken. Het is dus zo dat deze haartjes die kort zijn, ook echt opnieuw moeten teruggroeien. Ik zou je aanraden om je haar een tijdje niet te laten uitdunnen en het gewoon te laten groeien.
 


Vraag: Deze week heb ik mijn haar laten permanenten en dat is zwaar tegengevallen. Bestaat er een middel waarmee ik de permanent kan verwijderen?
 
Antwoord: Er bestaat helaas geen product voor het verwijderen van een permanent. Doordat de krul er pas inzit, heeft die een fijnere structuur dan binnen een paar weken. Door de zwaarte van het haar zal de krulsterkte afnemen en daardoor zal het haar soepeler vallen. Als optie kunt u een CHI stijltang gebruiken. Die helpt om de krul te verminderen in de beginfase, maar kan ook altijd achteraf gebruikt worden.
 
Gebruik deze tang in combinatie CHI Silk Infusion. Dit product beschermt uw haar tegen de warmte en gaat pluizen tegen. Ook kunt u dit product gebruiken voor het opbouwen van uw haar en om het heel de dag te verzorgen.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: Mangostar/Shutterstock