Haarsprokkels (92)

Korte bob met warrige styling
Foto: Shutterstock
Vraag: Mijn zoon van achttien heeft een hele bos schouderlange stevige krullen waar hij iedere dag flink gel opdoet en die hij vast doet in een staartje strak naar achter. Op zijn hoofd doet hij dan nog een band om het pluizen tegen te gaan. Hij vindt zijn haar verschrikkelijk. Wanneer hij er ’s morgens niets opdoet, dan is het net een halve afro, maar het haar kroest niet.
 
Naar de kapper gaan durft hij niet, want hij is bang dat hij er dan niet uitziet. Hij wil graag dat zijn haar niet zo hoog vol wilde krullen is en hij zou het gewoon los willen laten zonder elastiek, net als iedere andere kerel. Wat kan hij met dit haar doen om minder volume en een leuk lang kapsel te hebben

 
Antwoord: Hij kan ervoor kiezen om het haar definitief steil te maken. Dit kan met de CHI transformatie. Dit is een 4 uur durende behandeling die ongeveer 260 euro kost. Deze behandeling is ammoniavrij en heel mild voor het haar. De ergste slag en het volume worden uit het haar gehaald, waardoor hij het makkelijker in model kan brengen en het niet meer pluist.
 


Vraag: Zaterdag heb ik mijn haar laten blonderen bij een gerenommeerde kapper. Dit doe ik wel vaker en in het verleden heb ik dit ook vaak gedaan. Ik heb een heel erg kort kapsel en nu kwam ik er zaterdagavond tot mijn grote verbazing achter dat mijn haar gewoon afbrak. Op het langste stuk is mijn haar een achttal cm, dus is het niet veel keer blootgesteld aan blondering.
 
Hoe kan het dat dit nu opeens gebeurt? Wanneer ik aan de punten trok, bleef het maar afbreken, echt vreselijk! Ik hoop dat je me kunt uitleggen hoe dit plots kan gebeuren, terwijl dit in de afgelopen 25 jaar nooit eerder gebeurd is. Alvast bedankt.

 
Antwoord: Wij werken met een ammoniavrije blondering. Die is milder voor het haar. Het kan zijn dat er nu voor een andere verhouding werd gekozen, waardoor je haar afbreekt. Ik zou teruggaan naar het kapsalon waar men je haar heeft gekleurd. Daar kunnen ze zeggen of ze iets anders hebben gedaan dan gewoonlijk. Succes.
 


Vraag: Ik heb mijn haar bij een kapper laten blonderen. Hij heeft mijn haar ontkleurd en er dan een kleur overgezet. Ik ben heel wit nu, maar er zit wat oranje in mijn haar. Ik zou er nu graag zelf een nieuwe kleuring overzetten, omdat het toch al heel duur geweest is. Graag had ik er donkerblond opgezet. Welke kleur kan ik best gebruiken om de oranje kleur te neutraliseren?
 
Antwoord: Het is heel moeilijk om een mooie egale witte kleur blond te krijgen zonder warmte. Ik zou je dan ook willen afraden om hier thuis mee aan de slag te gaan. Je weet niet wat de kleur die je opzet, doet en mocht het verkeerd aflopen, dan is het heel moeilijk om te donker uitgevallen haar of de te warme kleur weer te neutraliseren.
 


Vraag: Kan ik lichtblond haar zelf terug bruin verven? Mijn natuurlijke haarkleur is donkerblond, maar een tijdje geleden heb ik mijn haar zelf wat blonder geverfd. Ik vond het echt mooi, maar door de zon is het veel bleker geworden. Nu vind ik het echt té licht en zeker nu mijn huid gebruind is, staat het me helemaal niet meer. Mijn haar is door de zon ook erg droog geworden. Ik ben nu aan het denken om het zelf (licht)bruin te verven. Is dit een goed idee?
 
Antwoord: Ik zou je adviseren om je haar niet zelf te verven. Het is heel lastig om daar zelf mee aan de slag te gaan. Mocht het verkeerd uitvallen, dan is het voor een kapper moeilijk om het te herstellen en uiteindelijk kost dit je alleen maar méér geld.
 


Vraag: Ik ben een vrouw van 21 jaar en heb mijn haar vanaf mijn 15de steeds geverfd. Nu wil ik terug naar mijn eigen kleur en die is rood (ik ben zo rood als Kate Winslet in de film Titanic). Van al het verven is mijn haar erg droog. Op dit ogenblik is het donkerbruin. Ik wil echt van die kleur af. Hebt u misschien advies of tips? Wat kan ik het best doen? Als ik het laat groeien, dan ben ik bang om voor schut te lopen. Alvast bedankt.
 
Antwoord: Het is moeilijk om je zo via mail te adviseren. Er zijn verschillende mogelijkheden. Je kan een reset color opzetten: die haalt de kunstmatige kleurpigmenten uit je haar, waardoor zoveel mogelijk van je eigen kleur naar voor komt. Dan zouden we daarover een verf kunnen zetten die je eigen kleur benadert. Op die manier kan je de geverfde kleur laten uitgroeien, omdat het verschil dan minder groot is.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net