Haarsprokkels (70)

Onderzoek om te bepalen of haar ovaal is
 
Vraag: Ik heb een maand geleden één keer blondspray gebruikt. Mijn haar is donkerbruin en door de spray is het iets lichter geworden. Nu wil ik graag een permanent laten zetten, maar ik vraag me af wat er met mijn haar zal gebeuren, vooral dan of het niet nog lichter en roder kan worden.
 
Antwoord: Een blondspray is heel erg schadelijk voor je haar. Wil je daarover een permanent zetten, dan moet je je eerst even afvragen hoe de conditie van je haar is. Is die goed – dus sterk en niet droog – dan denk ik niet dat het een probleem is om je haar te laten permanenten. Is je haar wél beschadigd, dan raad ik je deze behandeling af. Je kan best eerst eens door de kapper laten beoordelen of je haar de behandeling aankan of niet.
 


Vraag: Ik heb middenblond haar met al enkele highlights in, maar ik zou aan de voorkant bij mijn gezicht graag een paar hele heldere highlights willen, zodat het in mijn gezicht wat frisser staat. Wanneer ik dit zelf zou doen met enkele folies:
 
- mag ik dit helemaal tot aan de aanzet aanbrengen of moet ik 1 cm ver blijven (ivm vlekken)
 
- bestaan er verschillende blonderingscrèmes? Zo ja, welke zou ik dan nodig hebben?
 
- welk volume/percentage moet ik daarbij gebruiken? Wat is eigenlijk het verschil tussen de diverse volumes?
 
- kan het ook met zo’n blondeerpakje van de drogist of moet ik naar een echte kappershandel/-zaak om producten? Wat is het verschil tussen die twee?
 
Ik hoop dat jullie mijn vragen kunnen beantwoorden, want ik vind dit te weinig om hiervoor naar de kapper te gaan.

 
Antwoord: Zelf thuis je haar verven is altijd lastig. Zeker wanneer je je haar blonder wil hebben. Dit is dan ook het onderwerp waarover we het meeste mailtjes binnenkrijgen met de vraag om dit op te lossen. Wij raden de lezers dan ook altijd af om dit thuis te doen.
 
Met blonderen of highlights gebeuren vaak de meeste problemen. Dit zijn namelijk producten die bij iedereen en elke keer anders reageren. Je laat dit dus beter over aan een professional. Ik kan je dus niet verder helpen en je alleen maar aanraden om naar de kapper te gaan.
 


Vraag: Ik heb niet echt een vraag, maar ik zag een vraag van iemand van 19 jaar die al grijs wordt. Ik heb een dochter van 8 jaar. Een maand geleden vond ik bij haar al grijze haren. Dit is toch ook niet normaal en ik vind het ook nog eens sneu voor haar. Ik praat er niet te veel over met haar, want anders loopt ze straks met een minderwaardigheidscomplex rond.
 
Antwoord: Normaal gesproken worden kinderen van 8 jaar nog niet grijs. Wel kan het zijn dat ze al vroeg gaan puberen en dat het lichaam op sommige plekken even geen pigment maakt. Als dit het geval is, dan gaat dit waarschijnlijk wel weer over. Door stress kan je ook grijs worden, maar dit zal hier niet het geval zijn. Ik denk dus niet dat ze nu al grijs wordt, maar laat me wel toegeven dat er steeds uitzonderingen zijn. Hou het dus even in de gaten. Wordt het erger, dan zou ik even de huisarts raadplegen.
 


Vraag: Bij welke meting is er sprake van ovaal haar?
 
Antwoord: Er is sprake van ovaal haar wanneer het haar normaal gemeten 0.06 is en in een lus gelegd 0.08 is.
 


Vraag: Wat moet je doen wanneer de kapper je hoofdhuid heeft verbrand met verf? Ik ben geblondeerd en daarna onder de kap gezet. Ik heb nu allemaal korsten en brandwonden op mijn hoofdhuid. Help! Kunt u me bruikbare tips geven, zodat ik geen haaruitval krijg?
 
Antwoord: Ik zou sowieso teruggaan naar het kapsalon om het probleem te laten zien! Wie weet hebben ze een bepaalde shampoo of conditioner die verkoelend is voor uw hoofdhuid. Daarnaast is het steeds goed om het probleem te bespreken om het de volgende keer te voorkomen. Je mag je haar momenteel niet met al te warm water wassen. Je bent ook steeds welkom bij ons in het kapsalon mocht je hierover nog vragen hebben.
 


Vraag: Ik heb best wel krullend haar, maar ik steil het regelmatig. Ik heb ook een pony: hoe krijg ik die steil, maar niet dat hij plat is? En hoelang blijft hij dan steil?
 
Antwoord: Als je je haar steil maakt, wordt het natuurlijk altijd platter. Je hebt dan minder volume dan met krullen. Je kan wel een versteviging aanbrengen en de steiltang zo gebruiken dat je je pony als het ware een beetje naar boven trekt, dus een klein knikje maakt bij de aanzet, waardoor hij wat boller valt en dus niet helemaal plat zal zijn. Je hebt natuurlijk de CHI Iron, om je gehele haar makkelijk te steilen. We hebben nu ook de Micro Iron, dit is een klein reisformaat. Zo kan je makkelijk het haar bij de aanzet steil maken of enkel een lok of een pony straightenen. De Micro Iron is wat kleiner en dus makkelijker hanteerbaar.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: Try my best/Shutterstock