Haarsprokkels (59)

Meisje met lang afrohaar
 
Vraag: Ik ben van heel kort haar naar halflang haar met nog een beetje lagen bovenop gegaan. Het is dus best lang, maar iedere ochtend staat mijn haar echt alle mogelijke kanten op, waardoor het iedere keer helemaal opnieuw gestyled moet worden en daar kruipt erg veel tijd in. Ik heb al geprobeerd om met een panty over mijn haar te slapen, maar ook dan zit het niet zoals het zou moeten zitten. Hebt u een tip voor mij?
 
Antwoord: Je zou eens kunnen proberen om met een zijden sjaal op je kussen te slapen. Zijde zorgt ervoor dat je haar over het kussen glijdt in plaats van over het kussen te schuren. Je zou natuurlijk ook zijde in je haar kunnen doen. Hierdoor is je haar ook meteen verzorgd, versterkt en ook gladder, waardoor het misschien ook beter blijft zitten na het slapen. Maar sommige mensen slapen nu eenmaal op een manier waarop het niets uitmaakt wat je met je haar doet.
 


Vraag: Ik heb van nature heel steil en slap haar. Drie maanden geleden heb ik een vrij fijne permanent laten zetten. Nu die begint uit te zakken, zou ik het liefst weer helemaal geen krullen meer hebben. Bestaat er een manier om een permanent ongedaan te maken? Met een steiltang lukt het niet.
 
Antwoord: Wij hebben hier een behandeling, genaamd CHI transformation. Dit is de omgekeerde versie van permanenten. We maken het haar dus permanent steil. Dit is een behandeling die 4 uur duurt. Dit werkt net als een permanent; het moet dus ook uit het haar groeien.
 


Vraag: Ik heb heel kort afrohaar. Kan mijn haar lang worden of moet het per se met extensions?
 
Antwoord: Afrohaar bezit heel veel veerkracht, waardoor je haar dus erg lang moet zijn, wil je het effect van lang haar krijgen. Extensions zijn geen aanrader voor jou. Die bevatten nooit genoeg veerkracht in vergelijking met je eigen haar, dus zal het effect onnatuurlijk zijn.
 


Vraag: Ik heb een vraag over een permanent. Gisteren heb ik een permanent gekregen, maar nu heb ik heel droog en pluizig haar. Enkele weken geleden heb ik ook mijn haar geverfd. Moet ik nu al mijn haar laten knippen? Hebt u advies voor mij?
 
Antwoord: Ik zou adviseren om je haar niet te snel te laten knippen. Probeer om goede producten met extra verzorging te gebruiken! Ik zou de Kerastase lijn adviseren: Bain de Force en Ciment Conditioner. Die bouwen het haar vanuit de vezellaag opnieuw op. Het product gaat dus dieper dan een andere shampoo. Probeer deze combinatie een aantal weken en je zou het resultaat zeker moeten merken. Helpt dit niet, dan kan je je haar nog steeds laten knippen. Je bent ook steeds welkom bij ons in het kapsalon.
 


Vraag: Telkens ik mijn haar goed was en het dan droogt, is het ontzettend pluizig. Ik doe dan steeds vet in mijn haar. Ik doe dat nu al ongeveer één jaar.
 
Ik heb echter niet door hoe vet mijn haar wel is. Wanneer ik de haren van mijn vriendinnen bekijk, dan zijn die normaal. Zij zeggen tegen mij dat mijn haar wel heel erg vet is. Ik heb dit zelf niet eens meer door. Dit is de enige oplossing die ik me kan bedenken. Ik weet niet wat er met mijn haar aan de hand is. Ik vind het niet leuk om het méér te gaan wassen, omdat mijn hele haar dan pluist. Weet u wat ik kan doen?

 
Antwoord: Zo te horen mist je haar vocht! Dit is goed op te lossen met Silk Infusion. Alleen is het niet de bedoeling dat dit een laagje achterlaat in je haar. Zolang je haar zijde nodig heeft, neemt je haar dit op. Heeft je haar geen zijde (meer) nodig, dan is er verder geen toegevoegde waarde en blijft je haar er alleen maar vetter uitzien.
 
Ik zou even nakijken of je thuis een shampoo en conditioner hebt die echt voor jouw haar bedoeld zijn. Zo te horen zit er niet voldoende voeding in de producten die je momenteel gebruikt. En daardoor blijft je haar erg droog.
 
Een tip: Nourish shampoo + masker van CHI in combinatie met Silk Infusion (zijde)/ Kerastase lijn Nutritive shampoo + verzorger in combinatie met de Oleo Relax (zijde). Deze twee lijnen zijn beide erg verzorgend en verzwaren het haar niet.
 


Vraag: Mijn man had vroeger donkerblond haar, maar door zijn leeftijd (65 jaar) is het nu echt helemaal wit. Deze kleur maakt hem echter heel oud. Hij lijkt wel 80 jaar door zijn witte haar. Bestaat er een mogelijkheid om het witte haar grijs te krijgen? Ik begrijp wel dat je niet meer je eigen kleur krijgt, maar grijs in plaats van wit zou al een stuk jonger maken.
 
Ik heb gehoord over Cover 5, maar wat voor tint moet je dan nemen? Misschien hebt u een betere oplossing. Mijn man wil zijn haar niet echt verven. Dan krijg je zo’n ouderwetse paarse gloed zoals vroeger en dit wil hij niet. Bestaat er een shampoo om het witte haar een beetje grijs te maken?

 
Antwoord: Het is moeilijk om kleuradvies te geven via de computer. We moeten het haar eigenlijk met eigen ogen kunnen zien. Het is verstandig om hierbij niet zelf te werk te gaan. Laat het aan de kapper over: die heeft er verstand van.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: ShotPrime Studio/Shutterstock