Haarsprokkels (15)

Borstelen van het haar
 
Vraag: Ik heb een paar maanden geleden mijn haren laten blonderen. Ik had hele lange haren, maar die werden net stro. Als ze nat waren, kon je ze uit elkaar trekken net als plastiek. Daarna heb ik mijn haren dus korter laten knippen en uiteindelijk zag ik het nut er niet van in en heb ik mijn hoofd laten kaal scheren. Op dit moment is mijn haar ongeveer 7 cm lang. Ik noem het een jongenskapsel.
 
Het is niet bepaald vol genoeg om er gel in te doen zonder dat het opvalt of om ermee naar buiten te gaan. Ik heb wel ervaring met extensions, maar ik vraag me af of dit kan met zon kort haar. Ik denk niet dat lijmen gaat lukken; misschien weave of zo, maar is dat zichtbaar? Of een andere manier? Pruiken heb ik genoeg, maar ik wil echt mijn eigen haar terug. Ik vind het zo nep.

 
Antwoord: Het is heel moeilijk om jou via mail een goed advies te geven. Het best kan je eens langskomen voor een vrijblijvend adviesgesprek. Wij werken met extensions van Great lenghts, die bestaan uit 100% natuurlijk haar. Je eigen haar moet wel een bepaalde lengte hebben, wil je een mooi resultaat verkrijgen. Bij een verlenging zit je rond de 150 extensions.
 
Je kunt met de extensions in principe alles doen wat je normaal gesproken met je eigen haar doet. Wij adviseren wel altijd de speciale verzorgende producten van Great lenghts. Die zorgen ervoor dat het haar er mooi en verzorgd blijft uitzien en dat de bondjes (aanhechtingen van de extensions) goed en stevig blijven.
 


Vraag: Ik heb een vraag over het kleuren van mijn haar. Ik heb heel erg dik haar en heel erg donker haar, waardoor kleuren bij mij niet doorkomen. Ik zou graag mijn haar lichter willen, maar wat moet ik dan doen? Ik verf zelf mijn haar.
 
Antwoord: Het is heel moeilijk om je haar lichter te kleuren wanneer je dit zelf doet. Het is verstandig om dit in een kapsalon te laten doen. Het kan op 2 manieren. We hebben een product dat de kunstmatige kleurpigmenten uit je haar haalt, zodat het al een heel stuk lichter is. Wat voor kleur daar dan precies onderuit komt is moeilijk te zeggen. Meestal moet het daarna toch nog even worden gekleurd.
 
Een andere optie is om heel veel highlights door je haar te laten zetten, dan maak je het ook een heel stuk blonder. Je ontkleurt dan maar plukken haar, dus de kwaliteit van je haar blijft behouden! Wij werken met ammoniavrije blondering, die is veel zachter voor het haar. Je kan er dan met tussenpozen van 6 weken zo vaak highlights in laten zetten als je wil, totdat het licht genoeg is naar eigen wens. Je kunt altijd eens langskomen voor een vrijblijvend adviesgesprek.
 


Vraag: Als kind was ik vrij blond, maar vanaf mijn 10de, 11de werd mijn haar steeds donkerder. Nu ben ik van nature dus licht- tot middenbruin. Ik kleur mijn haar nu sinds een jaar ongeveer steeds met een kleurshampoo waar als kleur donkerbruin op staat,maar bij mij wordt dit eigenlijk zwart, wat ik ok vond. Maar nu zou ik graag terug blond willen zoals in mijn kindertijd. Moet ik dan eerst terug mijn originele lichtbruine haarkleur zien te krijgen? Of hoe moet ik dit aanpakken?
 
Antwoord: Het is best om geleidelijk terug naar blond te gaan. Dit kan door een aantal keer highlights door het haar te maken, op die manier wordt je haar al een heel stuk blonder en blijft de haarkwaliteit behouden. Wanneer je het in n keer ontkleurt, dus al je haar i.p.v. plukjes zoals bij folies, dan is dat veel schadelijker voor je haar. Tussen iedere kleurbehandeling zou ik je adviseren om ongeveer 6 weken tussen te laten.
 


Vraag: Welke haarborstel is het minst schadelijk voor je haar? Ik bedoel dus een haarborstel waar je geen gespleten haarpunten en dergelijke van krijgt. Men zegt van natuurlijk materiaal, maar wat wordt hiermee bedoeld?
 
Antwoord: Helaas kan je met een borstel geen gespleten haarpunten tegengaan. Die moet je regelmatig knippen. En het is erg belangrijk om na het wassen een goede conditioner te gebruiken. Het is belangrijk dat je het haar optimaal verzorgt. Belangrijk bij het borstelen van je haar is dat je van onder naar boven toe de klitten uit het haar kamt. Zo trek je niet te veel en ga je haarbreuk tegen. Dus telkens kleine stukjes totdat je boven bent. Gebruik een borstel in plaats van een kam zodra je haar wat langer is.
 


Vraag: Ik heb al jaren hetzelfde kapsel, namelijk superkort, standje 0 van de tondeuse. Dit komt doordat ik heel erg stug, dik haar heb en niet weet wat ik ermee moest doen. Nu laat ik het voor het eerst in een hele lange tijd groeien en ik zou willen weten wat ik eventueel kan aanvangen met mijn haar.
 
Het is nu ongeveer 1 2 cm en ik zou het binnenkort graag een beetje in model laten knippen om zo een beetje een trendy kapsel te krijgen. Aangezien dit voor mij een hele verandering is, ben ik benieuwd naar uw advies. Ook zou ik willen weten wat beter is om in je haar te doen: gel of wax.

 
Antwoord: Het is heel belangrijk dat er een goed model in je haar geknipt wordt, het moet goed uitgedund worden. Anders krijg je er geen mooi model in. Dat allereerst en van daaruit kan je voor een specifiek model kiezen. De keuze tussen gel of wax is voor jou moeilijk te bepalen. Een wax is iets vettiger en minder stevig en een gel is steviger en natter in gebruik. Dit is een kwestie van uittesten bij je nieuwe kapsel. Je kiest wat jou het beste bevalt.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: ShotPrime Studio/Shutterstock