Haarsprokkels (96)

Kapster die met haar schaar klaarstaat om te knippen
 
Vraag: Ik heb een vraag over haarpigment. Wanneer ik mijn haar flashy rood kleur, dan is mijn probleem dat het uiteindelijk vervaagt naar blond. Dit komt doordat ik daarvoor mijn haar ontkleurd had om het wit te maken. Voorheen vervaagde mijn flashy rood naar rozig rood. Daar kon ik mee leven, maar de blonde kleur van nu is echt vreselijk.
 
Ik weet dat de kapper ooit iets in mijn haar deed om het pigment wat terug te brengen. Toen werd mijn haar ros (mijn natuurlijke kleur) en kleurde het terug makkelijker. Is er zo’n product beschikbaar in de winkel? Alvast bedankt.

 
Antwoord: Dit product is in principe niet verkrijgbaar in de winkel. Wat je wel thuis kan doen is je rode kleur onderhouden met een kleurshampoo waar pigment inzit en een kleurconditioner zoals de Tone & shine. Beide producten bevatten vele rode kleurpigmenten, waardoor je kleur langer mooi en intens blijft. Beide producten zijn verkrijgbaar op johnbeerens.com (zoeken onder ALTER EGO – Color maintain shampoo en CHI – CHI organics voor de conditioner). Succes.
 


Vraag: Ik had dik, mooi, krullend haar, maar 1 jaar geleden heb ik het in laagjes geknipt en nu is het veel dunner en zijn de krullen niet meer zoals voorheen. Kan ik daar iets aan doen? Kunt u me alstublieft helpen? Alvast bedankt.
 
Antwoord: Het is belangrijk dat je je haar goed verzorgt en met de juiste versteviging in model brengt, bijvoorbeeld met de Crazy curl van J Beverly Hills. Dit product activeert de krul en laat die soepel en elastisch vallen, waardoor je een natuurlijk effect krijgt. Laat je haar even groeien en laat het dan goed knippen. Daardoor valt het wel beter en luchtiger. Denk daarbij aan iemand die gespecialiseerd is in het knippen van krullend haar.
 


Vraag: Welk soort kapsel past bij een dun gezicht met ogen die dicht bij elkaar staan? Alvast bedankt. Kan je misschien een foto erbij doen? Groeten
 
Antwoord: Bij een dun gezicht moet je kiezen voor een rond kapsel, bijvoorbeeld een boblijn met een schuine lijn naar voren, zodat de voorkant langer is dan de achterkant. Dit zou super zijn.
 


Vraag: Ik heb van nature donkerblond haar, maar momenteel heb ik blonde mèches in mijn haar. Ik ben ze wat beu en via een semi-permanente kleuring zou ik mijn haar graag willen kleuren in kastanjebruin. Ik ben bang dat het resultaat niet naar wens zal zijn wanneer ik zelf de kleuring uitvoer. Mijn vraag is: doet de kapper ook semi-permanente haarkleuringen of kan ik bij hem enkel terecht voor permanente kleuringen?
 
Antwoord: Een kapsalon kan over het algemeen je haar permanent kleuren of met een semi-permanente kleuring verven.
 


Vraag: Ik kleur mijn haar al 2 à 3 jaar in het blond met haarkleurmiddel uit de supermarkt. Meestal ga ik voor een astint, omdat ik geel of oranje zeker wil vermijden. Maar mijn haar wordt altijd een flink stuk gebleekt, terwijl het niet echt nodig is. Mijn haar is licht genoeg voor de kleur die ik kies. En ik wil zeker niet dat het wordt beschadigd. Mijn uitgroei stoort niet echt. Dus mijn vraag is: bestaan er blonde haarkleuringen die minder bleken en hoe kan je die herkennen?
 
Antwoord: Ik zou je willen adviseren om naar een professioneel kapsalon te gaan. Daar kan men je perfect helpen. Thuis kleuren is niet ideaal en zeker niet wanneer het een blonde kleuring is. Vaak zijn de kleuringen niet ammoniavrij, waardoor ze schadelijk zijn voor je haar en niet de gewenste kleur geven.
 


Vraag: Ik heb een vraag over het laten groeien van haar. Op dit moment heb ik een kort kapsel en ik wil naar een bob. Ik heb in het verleden erg zware medicijnen geslikt om de pijn bij artrose te bestrijden (Tradamol 50 mg). Nu slik ik niets meer, maar mijn haar groeit gewoon niet. Hoe kan dit? Of duurt het lang vooraleer de rotzooi uit mijn lichaam is? Normaal gezien groeit mijn haar snel.
 
Antwoord: Het kan inderdaad dat je haar hierdoor slechter groeit en slechter van kwaliteit is. Geef je haar de tijd, verzorg het optimaal en probeer het ook van binnenuit te verzorgen. Dit kan je doen via verschillende voedingssupplementen.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: Denys Kurbatov/Shutterstock