Haarsprokkels (89)

Lang en steil blond haar
 
Vraag: Ik heb eergisteren blonde plukjes in mijn haar laten zetten. Nu is de bovenkant oranje, maar onderin is het wel mooi blond geworden. Ik weet niet waaraan het ligt. De kapster zegt dat ik nog eens terug moet zodat ze de warmte er kan uithalen, maar dit kost me handen vol geld. Ik vroeg me af of ik het niet zelf kan doen. Misschien dat het me dan wat minder kost. En wat moet ik dan gebruiken? Ik heb van nature donkerbruin haar, dus moet ik de blonde plukjes nu afmatten.
 
Antwoord: Aan je verhaal te horen zijn de bovenste highlights te vroeg uitgespoeld en hebben ze niet lang genoeg ingewerkt. Om dit probleem op te lossen kan je ervoor kiezen om er een matte spoeling overheen te zetten. Maar ik adviseer om dit toch in een kapsalon te laten doen. Het kost misschien meer geld, maar daar heeft men er meer verstand van. Als je het zelf doet, maak je het misschien alleen maar erger. Ik hoop je hierbij voldoende geïnformeerd te hebben.
 


Vraag: Ik heb zwart haar en wil het nu chocoladebruin verven. Ik heb begrepen dat je – wanneer je zwart haar hebt – je haar altijd eerst moet blonderen en dan pas kan kleuren. Klopt dit?
 
Antwoord: Wanneer je oorspronkelijke haarkleur zwart is, kan die met blonde verf wel opgelicht worden. Zodra dit niet het geval is, moet het opgelicht worden met blondeermiddel. Als tweede optie kan je kiezen voor een reset color: die haalt alle kunstmatige pigmenten uit het haar (geheel mild voor het haar) en daarna kan je het verven. Laat dit wel bij de kapper doen. Die heeft er verstand van. Een kapper weet hier raad mee. Ik hoop je hierbij voldoende geïnformeerd te hebben.
 


Vraag: Ik ben een vrouw van 35 jaar. Mijn haar is voor ¾ grijs en ik heb het steeds zwart of donkerbruin geverfd om de grijze haren te bedekken. Omdat mijn haar heel snel groeit, zijn de grijze haren na enkele dagen alweer zichtbaar (uitgroei). Ik wil mijn haar lichter hebben en zou het moeten bleken. Wat raadt u me aan? Wat is het beste wat ik kan doen?
 
Antwoord: Het is een goede oplossing om uw haar lichter te laten verven, zodat de grijze uitgroei minder opvalt door het contrast. Wel zou ik een natuurlijke blonde kleur kiezen. Wanneer u een warme kleur blond neemt, is het contrast met de grijze kleur alsnog groot. Laat u dus goed adviseren in een kapsalon. Ik hoop u bij deze voldoende geïnformeerd te hebben.
 


Vraag: Ik zit met een vraag die al door veel mensen is gesteld. Ik heb al vaak gelezen op sites dat vitamine B complex helpt om haargroei te bevorderen. Klopt dit?
 
Antwoord: Vitamine B2 zorgt voor een gezonde huid, nagels en haren. Het vermindert de vermoeidheid van de ogen en bevordert een goed gezichtsvermogen. Het is niet bewezen dat je haar hierdoor sneller gaat groeien, maar het versterkt wel degelijk! Nooit verkeerd dus om dit extra te gebruiken.
 


Vraag: Door zware medicatie (MTX, Prednison enz… tegen reuma) is mijn haar abnormaal droog. Ik kan er niets mee aanvangen, het is droog, dun, futloos en zonder uitstraling. Ik voel me daardoor erg ongelukkig en weet niet meer wat te doen. Ik heb al alles geprobeerd: speciale shampoo, conditioner, olie, serum, wax … het maakt allemaal niets uit. Ik heb kort tot halflang haar, ben als roodharige geboren, maar laat mijn haar nu om de 5 à 6 weken kleuren. Kunt u mij advies geven?
 
Antwoord: De oorzaak is bekend, dus daarmee ben je al een heel eind ver. Het is wel een oorzaak die lastig te verhelpen is. Het zal pas beter worden wanneer je stopt met de medicatie. Dit is natuurlijk ook niet zomaar een optie. Het enige wat je kan doen, is je haar optimaal verzorgen. Je hebt wellicht al het één en ander geprobeerd. Wij hebben zelf hele goede ervaringen met de CHI Nourish lijn – die bestaat uit een shampoo en masker – en de Silk Therapy van Biosilk, als serum in je haar te gebruiken, zowel in nat als in droog haar. Drink veel water en slik extra vitamine B om ook van binnenuit je haar te verzorgen.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: Luis Molinero/Shutterstock