Haarkleur en verbleken door de zon

Lang geverfd haar in de zon
Foto: Aleksandr Kurganov/Shutterstock
Vraag: Ik heb gisteren net mijn haar voor het eerst geverfd en mijn bovenbuur zegt dat ik nooit in de zon mag zonder bescherming op mijn hoofd, want dat anders de zon de kleur zal doen verbleken.
 
Is dit waar? Hoe bescherm ik mijn haar tegen het verbleken door de zon?

 
Antwoord: Dit is inderdaad zo. Vooral bepaalde kleuren – zoals sommige roodtinten – hebben de neiging om te vervagen bij blootstelling aan de zon.
 
Natuurlijk is dit pas zo wanneer u uw haar langere periodes blootstelt, maar herhaaldelijke blootstelling zal een cumulatief effect hebben. Gaat u dus zonnebaden of brengt u veel tijd door in het zwembad, dan moet u voorzichtig zijn, zodat uw haar daar niet onder lijdt.
 
In het geval van het zwembad is het zo dat de toevoeging van chloor en andere chemicaliën het verbleken kan verergeren. Om het probleem te bestrijden, draagt u best een badmuts in het zwembad of een sjaal wanneer u in de zon ligt. Is uw haar lang, pak het dan in: zo voorkomt u ook bleke plekken waar het haar tegen de huid ligt.
 
Koop eveneens shampoos, conditioners en stylingproducten en beschermende producten die een bescherming bieden tegen UV-stralen. Een product dat zo’n bescherming biedt, zal voorkomen dat het haar aangetast wordt door de UV-straling die het bleken veroorzaakt. Het gebruik van preventieve producten en producten die de kleur beschermen achteraf, zal ervoor zorgen dat uw kleur zo lang mogelijk mooi blijft.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook:
 
Geverfd haar tijdens de zomer
 
Zomerse beschadiging van haar en huid