U bent hier:   Home  ›  Vragen over Haar  ›  Vragen over Haar Knippen  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel


 
Kapsels proberen

 
pixel pixel
pixel
pixel

Uitdunnen versus in laagjes knippen

Antwoord: Het is niet altijd evident om te begrijpen wat uw kapper u voorstelt Om u wat te helpen, vindt u hieronder het verschil tussen een kapsel in laagjes en een uitgedund kapsel kort uitgelegd.
 
Uitgedunde haren, haar in laagjes, keurige bob niet altijd makkelijk om het juiste kapsel te kiezen. En antwoorden op deze vraag kan zelfs een dilemma betekenen voor een vrouw, want niet iedereen plaatst hetzelfde kapsel achter deze termen.
 
Om u dus te helpen om de geschikte snit te vinden en om correct met uw kapper te communiceren, vindt u hieronder het verschil tussen een gelaagde snit en een uitgedunde snit.
 
Een gelaagd kapsel geeft volume aan de haren.
 
Wilt u volume en beweging creren, dan is het in laagjes knippen een perfecte techniek voor uw haar. Het gelaagde kapsel bestaat uit het korter knippen van sommige lokken om volume in de haardos te bekomen. Een gelaagd kapsel is zowel mogelijk voor kort haar als voor lang haar.
 
Hoe zit het met de schaartechniek? De kapper neemt lokken die min of meer dik zijn en knipt ze recht, gewoonlijk met een klassieke schaar. Deze techniek laat toe om een trap effect te bekomen dat het haar dichter maakt en beweging aan het kapsel geeft.
 
Een uitdunschaar en een gewone schaar

Uitgedunde haren: een afwerkingstechniek.
 
Als u wat vitaliteit wilt geven aan uw kapsel en sommige lokken lichter wilt maken, dan moet uw kapsel misschien uitgedund worden. Deze techniek wordt vaak geassocieerd met een kort kapsel. Maar niets verhindert om de techniek toe te passen op lang haar.
 
Hoe zit het met de schaartechniek? Bij het uitdunnen van uw haren gebruikt de kapper gewoonlijk een speciale gekartelde schaar of zelfs een scheermes. Deze agressievere techniek is niet ideaal voor beschadigde haren, want er wordt geen rekening gehouden met hun broosheid. Het uitgedunde kapsel laat wl toe om de lokken te verfijnen en beweging te creren.
 
Opgelet: u past deze techniek best niet toe wanneer u reeds fijn haar hebt, want anders wordt het nog fijner. En het kapsel zou ook erg moeilijk te stylen en op zijn plaats te houden zijn met haar dat van nature dun is.
 
©kapsels.net
 
Lees ook:
 
Hoe haar knippen
 
De voordelen van laagjes
 
Dun haar en laagjes
 


 
 

 
 

 
pixel
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer         Contact