Uitdunnen versus in laagjes knippen

Een uitdunschaar en een gewone schaar
Foto: Bigstock
Vraag: Mijn kapper vraagt of ik een gelaagde snit wil of een uitgedunde snit. Wat bedoelt hij hiermee?
 
Antwoord: Het is niet altijd evident om te begrijpen wat uw kapper u voorstelt. Om u wat te helpen, vindt u hieronder het verschil tussen een kapsel in laagjes en een uitgedund kapsel kort uitgelegd.
 
Uitgedunde haren, haar in laagjes, keurige bob niet altijd makkelijk om het juiste kapsel te kiezen. En antwoorden op deze vraag kan zelfs een dilemma betekenen voor een vrouw, want niet iedereen plaatst hetzelfde kapsel achter deze termen.
 
Om u dus te helpen om de geschikte snit te vinden en om correct met uw kapper te communiceren, vindt u hieronder het verschil tussen een gelaagde snit en een uitgedunde snit.
 
Een gelaagd kapsel geeft volume aan de haren.
 
Wilt u volume en beweging creren, dan is het in laagjes knippen een perfecte techniek voor uw haar. Het gelaagde kapsel bestaat uit het korter knippen van sommige lokken om volume in de haardos te bekomen. Een gelaagd kapsel is zowel mogelijk voor kort haar als voor lang haar.
 
Hoe zit het met de schaartechniek? De kapper neemt lokken die min of meer dik zijn en knipt ze recht, gewoonlijk met een klassieke schaar. Deze techniek laat toe om een trap effect te bekomen dat het haar dichter maakt en beweging aan het kapsel geeft.
 
Uitgedunde haren: een afwerkingstechniek.
 
Als u wat vitaliteit wilt geven aan uw kapsel en sommige lokken lichter wilt maken, dan moet uw kapsel misschien uitgedund worden. Deze techniek wordt vaak geassocieerd met een kort kapsel. Maar niets verhindert om de techniek toe te passen op lang haar.
 
Hoe zit het met de schaartechniek? Bij het uitdunnen van uw haren gebruikt de kapper gewoonlijk een speciale gekartelde schaar of zelfs een scheermes. Deze agressievere techniek is niet ideaal voor beschadigde haren, want er wordt geen rekening gehouden met hun broosheid. Het uitgedunde kapsel laat wl toe om de lokken te verfijnen en beweging te creren.
 
Opgelet: u past deze techniek best niet toe wanneer u reeds fijn haar hebt, want anders wordt het nog fijner. En het kapsel zou ook erg moeilijk te stylen en op zijn plaats te houden zijn met haar dat van nature dun is.
 
©kapsels.net
 
Lees ook:
 
Dun haar en laagjes
 
De voordelen van laagjes