Haar dat uitgetrokken werd

Tondeuse en pluk uitgetrokken haar
 
Vraag: Hallo. Zowat een maand geleden heeft mijn zus mijn haar geschoren met een elektrische tondeuse en toen ze té hard drukte trok ze een klein stukje haar uit.
 
Mijn haar groeit érg traag terug en je kan de plek nog stééds zien. Hoelang duurt het vooraleer haar dat uitgetrokken werd volledig teruggroeit?

 
Antwoord: Wel, het spijt me dat ik het je moet zeggen, maar het kan dat je haar NIET teruggroeit. Of dit ál dan niet het geval zal zijn en hoe lang dit zal duren hangt grotendeels af van:
 
A) of de follikels ál dan niet beschadigd werden bij het uittrekken en
 
B) het tempo waaraan je haar normaal gezien groeit.
 
De reden waarom haar uittrekken met een pincet gebruikt wordt als methode om ongewenste haartjes te verwijderen is omdat je soms genoeg haarwortel kan uittrekken om de follikel te beschadigen en teruggroei te vermijden. Dit kan bij jou per toeval het geval geweest zijn.
 
Het gemiddelde haargroeitempo is 1,25 cm per maand. Bij jou kan dat wat sneller of wat trager dan het gemiddelde zijn. Dit is allemaal genetisch bepaald. Het haar van de mééste mensen groeit echter dicht genoeg bij die 1,25 cm per maand om niet te onderscheiden te zijn in lengte.
 
Wat de plek op je hoofd betreft waar haar uitgetrokken werd: als de follikels beschadigd werden, dan kan het nog stééds dat ze genezen, maar dat zal wat extra tijd vergen. Ik zou oordelen dat als je na ongeveer 3 maanden nog stééds géén nieuwe haartjes ziet verschijnen op die plek, je dan vermoedelijk moet aannemen dat de haartjes daar voorgoed weg zijn.
 
Probeer ondertussen geduld te oefenen vóór je het ergste vreest.
 
Zie ook: Méér vragen over haargroei