Kapsels om er jonger uit te zien

Kort kapsel voor dames dat verjongend werkt
Foto: Shutterstock
Overal zijn vrouwen steeds op zoek naar manieren om er jonger uit te zien, naarmate ze ouder worden. Sommige vrouwen hebben geluk in die zin dat de sporen van de tijd geen invloed hebben op hun look. Anderen moeten hard werken en zorgvuldige keuzes maken om een jeugdig uiterlijk te behouden. Daarom is één van de meest gestelde vragen die ik krijg van klanten: “Wat is het beste kapsel voor een oudere dame om haar jonger te maken?”
 
Het antwoord is – ongelukkig genoeg – geen één-twee-drie oplossing. Er bestaat niet dat “éne” kapsel dat elke vrouw op een magische manier jonger maakt. Er zijn wel een aantal eenvoudige richtlijnen en tips die gewoonlijk helpen om de ouderdomstekenen te verdoezelen. Laten we dus enkele veel voorkomende ouderdomsverschijnselen (en fouten die vrouwen maken) van naderbij bekijken en kapseltips geven om die te helpen bestrijden.
 
Probleem één: rimpels – Veel gemaakte fout: té veel krul
 
OPLOSSING: Zachte buigingen en Golven
 
Krullende kapsels zijn verschrikkelijk in veel situaties. Ze kunnen helpen om de aandacht af te leiden van té opvallende en té grote gelaatstrekken en zijn eveneens makkelijk te verzorgen en makkelijk te stylen. Maar voor veel vrouwen, die rimpels ontwikkelen in hun gezicht naarmate ze ouder worden, zal een krullend kapsel – één met heel wat beweging of scherp gedefinieerde krullen – deze rimpels doen uitkomen.
 
Dana Delaney kapsels die verjongen
Dana Delany - Foto: Kathy Hutchins/Shutterstock
Dana Delaney kapsel
Dana Delany - Foto: Featureflash Photo Agency/Shutterstock
Dana Delaney met een jong kapsel
Dana Delany - Foto: Tinseltown/Shutterstock
Laten we als voorbeeld kijken naar de foto’s van Dana Delaney. Op de eerste foto van mei 2003 zien we haar met een neklange, gelaagde snit en veel krullen. Het haar kreeg heel wat duidelijk gedefinieerde kronkels en draaien en het is haast alsof de lijnen van de krul herhaald worden in haar gezicht. Elke lijn lijkt de andere te accentueren.
 
Op de volgende foto’s genomen in 2006 en 2008 zien we echter dat de langere look met een focus op golven en wapperende buigingen in plaats van krullen een effect creëert dat voor evenwicht zorgt en de gerimpelde look minimaliseert. Denk er wel aan dat het té ver gaan in de andere richting een even grote fout is. Van de drie looks die we hier zien is de meest flatterende en de look die haar het jongst maakt die uit 2006, omdat dit een zachter, golvend kapsel is dat de rimpels uit het gezicht doet verdwijnen. De laatste foto is niet zo hard als de eerste, maar de lange, steilere styling creëert op zich al sterke lijnen, die opnieuw de lijnen van het gezicht gaan beklemtonen.
 
Probleem twee: grijs haar en fijne rimpeltjes – Veel gemaakte fout: kleurkeuzes
 
OPLOSSING: zachte kleur
 
Naarmate vrouwen en mannen verouderen is één van de gewoonlijk daarmee gepaard gaande effecten het grijs worden van het haar en de ontwikkeling van fijne lijntjes rond de ogen en de mond. Het eerste probleem wordt meestal meteen aangepakt door het kleurloze haar te bedekken met een kleur die past bij de rest van het haar, dat nog steeds pigment heeft. Ongelukkig genoeg gebruikt men de kleur zowel voor het ongepigmenteerde als voor het gepigmenteerde haar. Het haar zonder pigment zal inderdaad terugkeren naar het vorige kleurniveau, maar het haar dat reeds kleur had zal gewoonlijk donkerder worden.
 
Aangezien het natuurlijke verouderingsproces de haarkleur hoe dan ook lichter maakt, dient deze toegevoegde kleur enkel om de andere effecten van veroudering te accentueren. Daardoor lijken de fijne rimpeltjes plots méér zichtbaar. En dit is niet enkel een probleem voor brunettes.
 
Lees verder ...