Twee keer permanenten

Haar na het zetten van een permanent
Foto: Samoli/Shutterstock
Vraag: Ik heb een tijdje terug (ongeveer 8 maanden terug) een permanent laten zetten. Ik heb steil haar en wou heel graag krullen hebben. Jammer genoeg was het niet echt gelukt, dus ben ik teruggegaan naar de kapster en zij heeft 2 weken later opnieuw een permanent gezet in mijn haar. Ik kreeg toen wel krullen, maar het was opnieuw niet perfect gelukt. Ik had nu kroeshaar.
 
Ik moest elke ochtend mijn haar nat maken en dan gel, mousse, vet enz…erin doen om toch nog krullen te krijgen. Hierdoor is mijn haar echt doodgegaan. Ik styleer me nu elke dag, maar ben dat eigenlijk echt zat. Ik wil deze week opnieuw een permanent laten zetten, maar deze keer ga ik bij een Afrikaanse kapster, want ik heb gehoord dat die er beter in zijn.
 
Wat ik nu heel graag wil weten: ik kan toch wel krullen krijgen via een permanent? Ik wil gewoon krullen hebben, zonder elke dag heel veel spullen in mijn haar te moeten smeren. Ik wil gewoon een beetje crèmevoeding erin doen en klaar. Het is toch niet zo dat ik gewoon geen mooie krullen kan krijgen via een permanent?

 
Antwoord: Het is héél belangrijk om vooraf te kijken wat voor haar je hebt en in welke conditie het verkeert. Er zijn wel een aantal voorwaarden waaraan je haar moet voldoen om een permanent te kunnen laten zetten.
 
Het kan bij jou best het geval zijn dat je niet aan álle “eisen” voldoet, waardoor de permanent niet gelukt is de eerste keer en je de tweede keer kroeskrullen verkregen hebt.
 
Sowieso is twee keer na mekaar permanenten op zo’n korte tijd niet aan te raden. Wij willen altijd eerst het haar van de klant zien en adviseren dán pas of het wel aan te raden is of juist niet.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Is een permanent geschikt voor jou?