Stylen zonder hulpmiddelen (2)

Kort gekruld haar
Foto: Subbotina Anna/Shutterstock
Vorige pagina
 
Wanneer het haar volledig droog is, kan het voorzichtig uitgekamd worden, wat resulteert in een zacht golfpatroon in het anders zo steile haar.
 
Platte krullen
 
Tenzij de vrouw in kwestie heel kort haar had, werd dit model over het algemeen verder afgemaakt met platte krullen als accent. Meestal waren deze te vinden boven het voorhoofd, langs de wangen en in de nek. Dit was het schoonheidskenmerk van de toenmalige "moderne" jonge vrouw.
 
Platte krullen kunnen in zijn geheel tegen het hoofd aan gelegd worden of opgedeeld worden en ter decoratie als kleine plakjes haar aan de basis worden aangebracht. Om een platte krul te kunnen maken, voorzie je het natte haar van een haarverzorgingsproduct, waarna je het in kleine segmenten verdeelt en tot een lok uitkamt. Maak met behulp van je vingers van deze lok een krul waarbij de haren, wanneer ze lang zijn, elkaar meerdere malen mogen overlappen. Zet de gehele platte krul vast met een clip of een schuifspeldje en ga verder met de volgende lok.
 
De delen haar die je hiervoor gebruikt, kunnen elke vorm hebben. In een droge haarstijl hebben bijvoorbeeld driehoekige lokken langs de haarlijn het voordeel dat ze beter in elkaar grijpen dan lokken van andere vormen. Het bereikbare resultaat is afhankelijk van hoe dicht bij het hoofd de krullen zijn gemaakt, hoe lang de krul is en hoe lang het haar is (en elkaar dus meermalen overlappen).
 
Hoe vingergolven maken
 
Vingergolven
 
Pijpenkrullen
 
De pijpenkrul is technisch gezien een platte krul, maar het is er een die rechtop en van het gezicht af staat. De krul wordt alleen aan de onderzijde verankerd door een clip of een schuifspeldje en resulteert in een krul met meer volume dan een platte krul. Misschien helpt deze gedachte je. Zie de pijpenkrul als een gewone gezette krul, maar dan zonder de roller.
 
Verdeel je natte en van haarverzorgingsproduct voorziene haar op dezelfde wijze als je zou doen bij het zetten van rollers. Echter, in plaats van gebruik te maken van rollers, wikkel je de lokken losjes rond je vingers. Wanneer de lok volledig is ingerold, zet je hem aan de onderzijde vast met een clip of een schuifspeldje, waarna je je vingers voorzichtig uit de krul verwijdert.
 
Het vraagt wat oefening, maar het resultaat is er dan ook naar. Ik ken namelijk een vrouw wier familie ontzettend graag gaat kamperen. Zij houdt erg veel van deze modelleertechnieken, omdat zij deze altijd, waar dan ook in de wildernis, kan toepassen en zich geen zorgen hoeft te maken over gebrek aan elektriciteit of het gevoel heeft er onverzorgd bij te moeten lopen.
 
Op het demonstratiemodel op de foto kun je alle drie de technieken in gebruik zien. We zien drie pijpenkrullen bij het voorhoofd, vingergolven bovenop het hoofd, bij de kruin en het achterhoofd, en platte krullen aan de zijkanten en de onderkant van de haarstijl om meer volume te geven. Het uiteindelijke model geeft de indruk alsof de coupe geheel is opgebouwd met behulp van de hulpmiddelen die gewoonlijk tot je beschikking staan, wat in dit geval helemaal niet het geval is.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér over het stylen van haar