U bent hier:   Home  ›  Vragen over Haar  ›  Diverse Vragen over Haar  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel


 
Kapsels proberen

 
pixel pixel
pixel
pixel

Nieuwe Kapper

Vraag: Ik heb dit nog nergens zien staan en weet niet echt waar het te zoeken. Ik ga nu al een aantal jaar naar een bepaalde kapster en na verschillende zaken uitgeprobeerd te hebben, is het duidelijk geworden dat ze geen idee heeft hoe ze met mijn golvend haar om moet zodat het niet opvliegt. Ik vind haar geweldig als persoon en ze doet uitstekende zaken bij anderen, zoals prachtige snitten, maar met mijn haar lukt het gewoon niet.
 
Een vriendin die ook golvend haar heeft, heeft me een nieuwe kapper ter hand gedaan, maar ik vraag me nu af: moet ik tegen mijn kapster zeggen dat ik zal veranderen? Laat ik iets weten? Of ga ik gewoon nooit meer terug? Verwachten kappers eigenlijk dat klanten gewoon verdwijnen? Het voelt raar aan om zomaar weg te gaan zonder iets te zeggen, maar ik weet eigenlijk niet wat gezegd. Bedankt.

 
Kapster met lang haar Antwoord: Dit is een goede vraag en ik zou je willen toejuichen voor je gevoeligheid en zorg voor de gevoelens van je huidige kapster en voor je algemeen gevoel voor etiquette. Als kapper kan ik zeggen dat héél wat van mijn kapper-klantrelaties in de loop der jaren echte vriendschapsrelaties zijn geworden. Ik heb echter ook een aantal klanten die gewoon klant zijn zonder meer.
 
Een kapper die realistisch is, weet dat hij een bepaald percentage van de mensen die in zijn salon komen nooit meer terugziet. Gewoonlijk is het zó dat in een kapsalon zonder afspraak misschien slechts één derde van de klanten ooit terugkomt en van diegenen die wél terugkomen, zal enkel één derde vaste klant worden. En van die vaste klanten zijn er nog minder die écht close worden.
 
Hoe ga je nu je huidige kapster behandelen? Denk eens aan bovenstaande zaken. Zijn jullie vriendinnen geworden? Doet ze inspanningen voor jou om je op je wenken te bedienen? Als ze voor jou speciale toegevingen doet, dan is het minste wat je kan zeggen dat ze jou als een “speciale klant” beschouwt. Daarom verdient ze minstens een bepaalde vorm van hoffelijkheid.
 
Ik denk niet dat het nodig is om haar te vergoeden, tenzij je een afspraak gemaakt hebt en je denkt dat ze niemand anders meer in je plaats kan nemen. Het zou passend zijn om haar tenminste een woordje uitleg te sturen waarin staat dat je waardering opbrengt voor ál wat ze in het verleden voor jou gedaan heeft, maar dat je nu de tijd rijp acht voor een andere kapster om het kappen van je haar nu in een nieuw perspectief te kunnen zien.
 
Haar vragen & antwoorden
 


 
 

 
 

 
pixel
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer         Contact