Bobkapsels

Korte bob, op kaaklengte geknipt
Afbeelding: AI-illustratie
Een bob kan zowel modern als klassiek zijn en elke vrouw kan er betoverend uitzien met het juiste bobkapsel. Ook is dit kapsel geschikt voor elke gelegenheid.
 
De strakke lijnen van de klassieke rechte bob maken het een zeer comfortabele haarstijl om te dragen. Het in model brengen is erg gemakkelijk en er zijn nauwelijks hulpmiddelen nodig voor styling. Een borstel of kam is alles wat je nodig hebt om dit kapsel in model te houden.
 
Bobkapsels zijn erg veelzijdig en er zijn verschillende soorten bobs wat betreft lengte en stijl. De bob op kaaklengte is een zeer populaire stijl. Het is niet echt kort, maar ook niet lang. Het is de perfecte lengte om het haar te laten knippen wanneer je ooit besluit om je haar weer lang te laten groeien. Het is ook de perfecte tussenstap wanneer je besluit van lang haar naar kort haar over te stappen. Kies voor een halflange bob als je nog niet zeker bent of je later je haar kort wilt laten knippen.
 
Een korte, sluike bob van gelijke lengte zal mooie gelaatstrekken benadrukken. Nauwkeurig geknipte zijkanten op kinlengte met kortere onderlagen zullen ervoor zorgen dat de haarpunten van nature naar binnen krullen en zo het gezicht prachtig omlijsten. Het is het perfecte kapsel, met zijkanten die de wangen strelen, om prachtige gelaatstrekken naar voren te brengen.
 
Verschillende soorten bobs voor verschillende haarlengtes
Foto's via Canva
Korte bobs, geknipt op neuslengte (net onder de oorlel), kunnen oogverblindend zijn in combinatie met een lange, recht afgeknipte pony die net boven de wenkbrauwen valt. Hoewel dit bobkapsel vrij kort is, blijft er veel natuurlijke beweging in het haar zichtbaar. Het is de perfecte optie als je een sexy kort kapsel met zijkanten die de wangen strelen wilt. Deze stijl kan erg leuk zijn en het gezicht flatteren.
 
Knip het kapsel op oorlengte voor een zachtere uitstraling. Knip het model nog iets korter, zodat de oorlelletjes zichtbaar worden, voor een oogverblindende originele bob. Als lange pony's niet jouw ding zijn, dan is een korte, ongelijke en warrige pony een goed alternatief.
 
Een geleidelijk verknipte bob kan erg stijlvol zijn en is heel anders dan de klassieke rechte bob. Lagen zullen de bob meer volume geven en taps toelopende haarpunten zullen het haar een zachtere uitstraling geven.
 
Als je niet van de klassieke bob met gelijke lengte houdt, kun je ervoor kiezen om het kapsel te knippen met een langere ronding in de nek en kortere rechte lijnen aan de zijkanten en voorkant. Structuur kan wonderen doen en kan van oorspronkelijk "gewone" bobkapsels zeer trendy stijlen maken.
 
Asymmetrische bobkapsels kunnen een statement maken. Durf het aan! Je zult een geweldige look krijgen en ongetwijfeld veel positieve reacties ontvangen. Velen zijn het erover eens dat een asymmetrische bob apart en prachtig is, maar er zijn maar weinig mensen die het lef hebben om ervoor te kiezen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook:
 
Hoe een bob knippen
 
De basisbeginselen van de bob