Slap haar méér volume geven

Aziatisch meisje met lang haar
Foto: Linlypu/Shutterstock
Vraag: Ik ben van Aziatische origine en heb zwart, steil, slap en fijn haar en ik ben op zoek naar een shampoo en conditioner en andere stylingproducten die mijn haar zo volumineus mogelijk kunnen maken.
 
Ik geloof niet dat ik droog haar heb. Ik ben niet helemaal zeker van het verschil tussen slap en droog haar. Vertel me alsjeblief welke merken ik best gebruik.

 
Antwoord: Eerst en vooral is het verschil tussen slap en droog haar makkelijk te zien. Deze twee termen verwijzen naar totaal verschillende toestanden.
 
Slap haar is haar dat géén kapsel ondersteunt en gewoon futloos naar beneden hangt. Droog haar is haar dat een vochttekort heeft en broos kan zijn en gemakkelijk kan afbreken. Beide zaken kunnen behandeld worden met de juiste verzorging en het juiste type producten.
 
Wij maken hier géén reclame voor specifieke merken. Ik kan je echter over het algemeen verzekeren dat je je veilig mag voelen bij het merk dat jij verkiest. Het belangrijkste is dat je een shampoo en conditioner zoekt die “body en volheid toevoegen” of gemaakt zijn op basis van “formules die zorgen voor volume”.
 
Bovendien kan je na het wassen en conditionen van je haar met deze producten, je haar een laatste spoelbeurt geven met Toverhazelaar (te vinden in je lokale schoonheidszaak of in je lokale supermarkt bij de kruidenafdeling) vooraleer het te drogen. Dit product zal helpen om het haar méér body en volheid te geven.
 
Gebruik daarna nog stylingmousse of stylinggel (naar eigen keuze, afhankelijk van de graad van steun die je wil) en kam het product dóór het haar om het gelijkmatig te verdelen. Droog het haar dan met je föhn van de wortels naar de uiteinden toe en til het haar daarbij omhoog om het te liften bij de wortels. Naarmate je haar droger wordt, moet je je föhn op een lagere warmtestand zetten om beschadiging te vermijden. Je mag zelfs (als je dat verkiest) je haar ondersteboven houden terwijl je het droogt om een maximum aan lift en volume te bekomen.
 
Als je producten gebruikt die speciaal bestemd zijn om volume en body toe te voegen en daarbij ook stylingtechnieken hanteert die voor méér volume zorgen, dan zou je die volheid moeten bekomen die jij wil.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Meer over haarverzorging