De beste haardroger (2)

Haardroger met een diffuser
Foto: Shutterstock
Vorige pagina
 
Keramisch warmte-element:
 
Een probleem met warmte-elementen van traditionele haardrogers is dat de hoeveelheid warmte die geproduceerd wordt, kan verhogen wanneer het haar lange tijd blootgesteld is aan een vaste luchtstroom. Dit betekent dat u het haar zowaar zou kunnen beschadigen door te proberen om buigingen te creëren en het haar te vormen als onderdeel van het droogproces, aangezien de warmte-elementen ongelijkmatig opwarmen.
 
Met de keramische warmte-elementen is de gegenereerde warmte meer verspreid en gelijkmatig verdeeld. De warmte is zacht, maar nog steeds voldoende om het haar te stylen zoals gewenst en om dit op een veilige manier te doen. Dit kenmerk is ideaal voor iedereen en vooral nuttig voor mensen met fijn haar en chemisch beschadigd haar, want deze individuen moeten extra opletten voor mogelijke beschadiging.
 
Koele stand:
 
Zoals hierboven reeds vermeld is een “koele stand” knop op een haardroger iets prachtigs. Door de warmte te onderbreken en een haarsegment af te koelen, kunt u glans geven aan het haar en naar wens een buiging of andere vorm in het haar creëren.
 
Zo kunt u voor lift zorgen bij de hoofdhuid of haarlijn en eveneens de haarpunten naar binnen doen buigen voor een netjes afgewerkte bob. U kunt ook de punten van een gelaagd kapsel naar buiten doen wippen voor de gevederde, getextureerde look die populair is bij zoveel snitten.
 
Haardroger met aanpasbare standen
 
Aanpasbare standen:
 
Het mag dan al een teken van gezond verstand lijken, toch zijn er een verbazend aantal haardrogermodellen die niet echt veel te bieden hebben op vlak van aanpasbare standen. Soms hebben ze enkel een hi-lo (hoog-laag) stand voor luchtstroom en temperatuur en dat is het dan.
 
Koop indien mogelijk een model dat u zoveel mogelijk afwisseling in controle biedt. Een föhn die méér dan twee standen qua warmte en luchtstroom heeft, zal u betere controle over de resultaten bieden. U kunt de warmte verminderen naarmate uw haar droger wordt of overgaan naar minimale luchtstroom en grotere warmte om golven en vorm aan het haar te geven en het gewenste kapsel te creëren.
 
Toebehoren: diffuser
 
Het diffuser hulpstuk voor uw föhn is dat vreemde ruimteschipachtige ding op het einde van de tuit van uw haardroger. De bedoeling ervan is om de kracht van de luchtstroom uit de droger te verbreken en u toe te laten om krullend en natuurlijk golvend haar te drogen zonder een sterke stroom lucht die de krul zou uittrekken.
 
Diffuser voor een haardroger
 
Diffusers zijn duidelijk ideaal voor krullend haar, maar het zijn ook goede tools om gepermanent en chemisch beschadigd haar te stylen. Door de luchtstroom te verbreken, kunt u vermijden om de fragiele haarpunten onder stress te zetten en helpt u om het haar te beschermen terwijl u de beschadigde delen ervan behandelt.
 
Toebehoren: concentrator
 
De concentrator van de föhn is misschien wel het minst begrepen hulpstuk, vooral omdat er vaak twee varianten bestaan – één met tanden zoals een kam en één met gladde rand. De bedoeling van de concentrator is om de luchtstroom intenser te maken tijdens het steil stylen van het haar. De luchtstroom wordt smaller, waardoor er betere controle is over de richting van de luchtstroom terwijl u het haar droogt en de golving en krul uittrekt.
 
Concentrators voor een haardroger
 
Aangezien de juiste straightening met de föhn een evenwichtsoefening is tussen spanning, temperatuur en tijd, kan het een grote hulp zijn wanneer u de luchtstroom onder controle kunt houden. De concentrator met tandjes is gewoonlijk bedoeld als hulp bij dikker of ruwer haar, zodat u de luchtstroom op het haar kunt richten en een gelijkmatige spanning op het haar kunt houden tijdens de beginfases van het droog-/stylingproces.
 
Alternatieven: droogkappen
 
Dit zijn niet echt “blazers” zoals hierboven vermeld. Deze voorgangers van de föhn kunnen hun nut hebben en kunnen een waardevolle toevoeging zijn aan het ensemble om thuis te stylen. Ze beschikken dan wel niet over de snelheid en het gemak van de handmodellen, toch laten ze u toe om veel sterkere en langer blijvende kapselelementen te fixeren.
 
Er bestaan verschillende soorten droogkappen naargelang het materiaal waaruit ze vervaardigd zijn. Er bestaan droogkappen met een koepelvormige hoed met luchtgaatjes in het interieur die een verspreide luchtstroom richten op het haar dat gewoonlijk rond rollers gewikkeld is. Er bestaan ook modellen vervaardigd uit flexibel plastiek. Die werken op dezelfde manier, maar hebben een elastische afdichting rond de perimeter om de luchtstroom binnen te houden en het systeem beter te doen werken.
 
Droogkap - Haardroger op statief
Foto: Arogant/Getty Images/Canva
Droogkap met luchtstroom
Foto: Shutterstock
Het gebruik van een droogkap om een kapsel met rollers te drogen laat u toe om een erg sterk krullend kapsel te creëren dat resulteert in een lang blijvende look. De droogkap is ideaal voor evenementen waarbij u wat extra tijd wilt spenderen, maar dan ook een look wilt creëren die lang mooi blijft.
 
De droogkap in combinatie met het gebruik van roller sets is ook een uitstekende manier voor vrouwen die te kampen hebben met beschadigd haar om een flatterende look te bekomen zonder excessieve stylingstress. De meeste droogkappen hebben regelbare temperatuurschakelaars, met inbegrip van een koele stand. Dit betekent dat een vrouw met beschadigd haar rollers in haar haar kan doen en het dan kan drogen zonder warmte en zo een look kan bekomen waarmee ze gelukkig kan zijn zonder het haar verder te beschadigen.
 
De droogkap is eveneens de ideale tool om diepteconditioning en therapiebehandelingen met warme olie op hoofdhuid en haar uit te voeren.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: De fysische gevolgen van föhnen voor de haarstructuur