Capes om haar te knippen

Cape of kapmantel om haar te knippen
Foto: Nomad Soul/Shutterstock
Vraag: Ik knip vaak het haar van mijn man en kinderen en nu zou ik een cape willen gebruiken in plaats van een handdoek. Kunt u me – als professional – wat tips kunnen geven vooraleer ik er één koop?
 
Wat is het beste materiaal voor een cape, glad of ruw? Mag zo’n cape in de was?

 
Antwoord: Ik zou ten zeerste aanbevelen om een kapmantel te kopen. Die is ontworpen uit een strak geweven stof die ook een gladde afwerking heeft. Zo raken de haartjes niet verstrikt tussen de stof en kunnen ze makkelijk op de vloer glijden. Nekpapier kan eveneens heel erg handig zijn.
 
Capes die gemaakt zijn uit ruwere materialen worden gewoonlijk gebruikt omdat ze vocht absorberen, maar ze hebben ook het probleem dat de haartjes eraan kunnen kleven.
 
Dit betekent dat u veel haartjes kunt hebben die zich opstapelen in de nek en de huid irriteren of – slechter nog – op de kleren vallen wanneer u de cape probeert te verwijderen. En er zijn weinig zaken die nog vervelender zijn dan de kriebelende jeuk van haartjes tussen kledij.
 
Misschien komt u wel in de verleiding om een plastieken exemplaar te kopen: dergelijke capes zijn bedoeld voor gebruik als shampoocape en voor chemische behandelingen, want ze verlenen een vochtbarrière, zodat vlekkende en blekende chemicaliën niet op de kledij kunnen komen en zodat de kleren droog blijven tijdens een wasbeurt. Ze zijn warm wanneer ze voor andere doelen gedragen worden en u moet bovendien handdoeken rond de nek in en rond de cape wikkelen. De sluitingen zijn gewoonlijk niet zo strak als bij een kapmantel.
 
Tot slot: aangezien een kapmantel gemaakt is uit stof, kunt u die makkelijk naaien en herstellen wanneer er scheurtjes of gescheurde naden in zijn. Plastieken capes zijn goedkoper, maar wanneer die beschadigd zijn, moet u ze vervangen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook:
 
Wat is de beste kledij voor een kapster?
 
Je armen of benen kruisen tijdens een knipbeurt