Snit met de tondeuse

Haarsnit met een tondeuse
Foto: Laurent Renault/Shutterstock
Vraag: Mijn kapper stelt voor om een "nummer 2" tondeusesnit te nemen. Wat betekent dat? Betekent het dat hij mijn hele hoofd kaal of bijna kaal zal scheren?
 
Antwoord: Ja en nee. De term "nummer 2 kapsel" verwijst naar een knipbeurt met behulp van een tondeuse en de #2 lengte-instelling. Dit zorgt ervoor dat het haar gelijkmatig wordt geschoren tot een lengte van zes millimeter. Dus hoewel je kapper je haar erg kort zou scheren - misschien korter dan je had verwacht - zou je hoofd niet volledig kaal worden geschoren, noch zou het zo kort zijn als sommige andere tondeusekapsels kunnen zijn.
 
Tondeuses hebben meestal verstelbare lengte-instellingen op de permanente mesbescherming en hebben verwijderbare opzetkammen (lengtegeleiders) waarmee het haar snel en eenvoudig op een gelijkmatige korte lengte kan worden geknipt. Deze snelheid en het gemak stellen de meeste kappers die een tondeuse gebruiken in staat om minder te rekenen voor een knipbeurt in vergelijking met kapsalons die enkel scharen gebruiken.
 
Deze opzetkammen zijn genummerd en elk nummer komt overeen met een specifieke lengte. Er kan enige variatie zijn in de exacte lengte van een opzetkam tussen verschillende merken, maar over het algemeen zijn ze gestandaardiseerd. Dit maakt het mogelijk voor iemand die zijn of haar haar meestal erg kort houdt om naar een andere kapper te gaan en te zeggen: "Ik wil een #2 (of welke dan ook) knipbeurt" en een snit te krijgen die zeer dicht in de buurt komt van de haarlengte die hij of zij gewoonlijk draagt.
 
Opzetkammen voor een tondeuse
Foto: AHPhotoswpg/Getty Images/Canva
Hier zijn de typische lengtes die worden aangegeven door de verschillende genummerde opzetkammen:
 
 •   #1 - drie millimeter
 
 •   #2 - zes millimeter
 
 •   #3 - tien millimeter
 
 •   #4 - dertien millimeter
 
 •   #5 - zestien millimeter
 
 •   #6 - negentien millimeter
 
 •   #7 - tweeëntwintig millimeter
 
 •   #8 - vijfentwintig millimeter
 
Hieronder staat een vergelijkingstabel voor de lengtes van de opzetkammen (ook bekend als snijgeleiders, snijkammen, geleidekammen of opzetstukken) van vijf populaire merken voor tondeuses: Andis, BaBylissPRO, Oster, Remington en Wahl. Zoals je kunt zien, is er weinig tot geen verschil tussen de merken.
 
Vergelijkingstabel voor opzetkammen of snijgeleiders van verschillende tondeuses
 
Er is een opleving in de populariteit van de buzzcut. Dit kapsel met weinig onderhoud is geliefd bij zowel mannen als vrouwen, die het ongeëvenaarde gemak ervan waarderen. De dagen van lang stylen en föhnen zijn voorbij. Met een buzzcut is eenvoudig handdoekdrogen na het douchen alles wat nodig is om je haar er goed te laten uitzien.
 
Een opmerkelijk aspect van deze ultrakorte geschoren kapsels is hoe ze mensen met dunner wordend haar complementeren. Door het haar extreem kort te houden, verschuift de focus van de hoeveelheid haar naar de gezichtskenmerken van de persoon, wat resulteert in een gedurfde en zelfverzekerde uitstraling.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Tips voor succes met de tondeuse