Bandhaar

Haar
Foto: Unsplash
Vraag: Wat is bandhaar? Mijn kapster vertelde me dat ik bandhaar heb. Ze heeft niets gemeten. Kan een kapster dit ook zien aan de manier waarop het haar valt? Ik zie bepaalde series haar als een band keurig naast elkaar vallen of liggen. Het lijkt een band haar.
 
Het lijkt bij mij net of het haar vettig is, terwijl het net gewassen is. Komt dit bij bepaalde groepen mensen voor? Zo ja, bij welke groepen. Is het iets nieuws? Is het apart of moeilijk haar? Klit het daardoor makkelijker? Permanenten kan dus kennelijk niet. Wat kan nog meer niet? Een heleboel vragen waarop ik graag een antwoord zou willen hebben.

 
Antwoord: Bandhaar is haar dat plat is en niet rond. Je kan het niet zomaar zien, maar alleen opmeten met een haarmeter. Die hebben ze in de meeste kapsalons wel.
 
Heb je snel vettig haar, dan komt dat door de versnelde talgproductie in de hoofdhuid. Door te borstelen en met je handen door het haar te gaan, wordt het sneller vet. Je zou je haar met een ontvettende shampoo kunnen wassen.
 
Dit is echt iets heel persoonlijks en heeft niets met bepaalde groepen mensen te maken; iedereen kan het hebben.
 
Bandhaar kan je niet permanenten, verder kan je er alles mee doen. Het is ook niets nieuws, maar je kan het dus alleen maar weten wanneer je het haar gemeten hebt.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Je haar analyseren