Knappe “vachten” voor wintergezichten

Man met sterke groei van het gezichtshaar
Foto: Shutterstock
Er is geen nood aan overwintering met deze elegante looks voor herengezichten. Waarom zich elke dag scheren wanneer goed verzorgd gezichtshaar zo sexy kan zijn? Tijdens de winter staan baarden in de belangstelling. Ze bestaan in een grote reeks vormen en lengtes en versieren de wangen van de modebewuste heren over heel de wereld.
 
Gezichtshaar wordt vaak genegeerd als een trendy attribuut en wordt behandeld als noodzakelijk kwaad. Maak gebruik van wat de natuur u gegeven heeft en ga voor één van de grootste trends van het seizoen. De reeks stijlen heeft iets voor elke man, van wilde looks tot erg getrimde. Kies uw favoriete look en wees creatief met uw eigen baardgroei. Neveneffecten zijn verhoogde aandacht van het andere geslacht en een nieuwe boost voor uw zelfvertrouwen.
 
Kort sikje
 
Gary Dourdan met een sikje
Gary Dourdan - Foto: Kathy Hutchins/Shutterstock
Gary Dourdan accentueert zijn gelaatstrekken met een goed gevormd, getrimd sikje. Het heeft zuivere lijnen en een gelijkmatige korte lengte. Sikjes zijn casual en chic tegelijkertijd. Ze passen bij elke modestijl, van piekfijne zakelijke looks tot ultra casual jeans.
 
Sikjes hebben een tintje stadse scherpte; ze zijn rebels, maar ook zacht en artistiek met een joviale gevoeligheid. Een sik is een eerder kleine verbintenis en is makkelijk te onderhouden. Mannen die terugschrikken voor volle baarden kiezen vaak deze versie voor een verfijnde en creatieve look.
 
Is een sikje iets voor u? Vindt u het niet erg om regelmatig te trimmen en verkiest u een casual, maar trendy look, dan moet u het een kans geven!
 
Balbo
 
Eric Dane
Eric Dane - Foto: Tinseltown/Shutterstock
Deze combinatie van snor en sik is een magnifieke revival van chique verfijning in herengezichten. Deze look kan omschreven worden als een sik zonder zijkanten en erg zuivere, nauwkeurig verzorgde contouren; het haar is erg kort gehouden. Afhankelijk van het groeipatroon kan een klein plekje op de kin een eerder betoverend element vormen.
 
Eric Dane koos voor deze look en straalt onmiddellijk al vervlogen charme uit met herinneringen aan oude piraten of Robin Hood films die vrouwenharten sneller doen slaan.
 
Bent u zo’n type? Indien ja, dan houdt u van de goede dingen in het leven, bent u goed verfijnd, gecultiveerd en baant u zich een weg door het leven met stijl en verfijning.
 
Stoppelbaard
 
Zachary Quinto met een stoppelbaard
Zachary Quinto - Foto: Everett Collection/Shutterstock
Misschien de eenvoudigste toegeving aan de trend voor méér gezichtshaar is de stoppelbaard. Laag in onderhoud en hoog in aantrekkingskracht zijn de sleutelwoorden voor deze opzettelijk onverzorgde stijl. Het is een geweldige look voor heren met sterke haargroei in het gezicht: ze hoeven zich niet zo dikwijls meer te scheren en zien er nog steeds geweldig uit.
 
Het is echter een kunst om deze stoppels op de juiste manier te dragen. Ze kunnen in geen tijd uitgroeien tot een volle, zware baard en om hun ruwe en ruige charme te behouden, moeten ze getrimd worden tot op een lengte die kort is, maar tegelijkertijd ook lang genoeg is om hen zacht te maken.
 
Zachary Quinto doet iedereen opkijken met zijn stoppelbaard en gebruikt die als een fris contrast met zijn anders keurig geknipte kapsel.
 
Bent u gemaakt voor stoppels? Bent u een gemakzuchtige, casual schelm met een druk leven die er zonder veel inspanning verpletterend wil uitzien, laat dan die scheercrème staan en laat groeien, die stoppels.
 
Uitgegroeide stoppels
 
Ryan Gosling met stoppels
Ryan Gosling - Foto: Jaguar PS/Shutterstock
Een stadium tussen de prikkende charme van stoppels en een volle baard is deze versie gedragen door Ryan Gosling. Langer haar, in keurige contouren gehouden, maar de kin en zijkanten bedekkend en verbonden met een knappe snor. Het is de look van de avonturier die de jungle kan veroveren, maar ook thuis is in de stad en bekend staat om zijn beschaafd stijlgevoel.
 
Deze look kan er makkelijk slordig en verwaarloosd uitzien, daarom is het belangrijk om de baard niet zomaar vrij te laten groeien, maar om een zuivere rand te behouden en wat elegante kleren te dragen voor evenwicht.
 
Is een medium baard de beste keuze voor u? U weet dat u hot bent en u hoeft dit niet te bewijzen. Met uw drukke schema hebt u een look nodig die weinig onderhoud vraagt en die – als neveneffect – uw tedere gezicht beschermt tegen de ijzige winden van de winter en van het leven.
 
Volle baard
 
Jake Gyllenhaal met een volle baard
Jake Gyllenhaal - Foto: Denis Makarenko/Shutterstock
Een zelfzekere Jake Gyllenhaal toont zijn vertrouwen en rijpheid met een gezicht vol haar. Een volle baard dus. Een volle baard die zacht is en haast de helft van het gezicht bedekt, is de keuze van de volwassen, mannelijke en zelfverzekerde heer.
 
De volle baard is niet langer het voorrecht van professoren, acteurs en rokende schakers, het is nu een modestatement voor elke man die op zoek is naar nieuwe manier om zichzelf uit te drukken.
 
Een volle baard: iets voor u? Dan bent u iemand die zin heeft voor verfijning, durft en tegelijkertijd zelfzeker is. U moet ook weten dat zelfs een volle baard onderhoud en regelmatig borstelen nodig heeft. Niemand wil namelijk kruimels in uw gezichtshaar vinden.
 
Samenvatting
 
Beroemdheden en modebewuste heren bewijzen dat gezichtshaar aan een revival toe is in klassieke en creatieve vormen met heel wat charisma. Het geweldige aan dit ultieme modestatement is dat het absoluut gratis en ongedwongen is!
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: De verschillende soorten baarden en snorren