U bent hier:   Home  ›  Vragen over Haar  ›  Vragen over Haar Kleuren  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel


 
Kapsels proberen

 
pixel pixel
pixel
pixel

Haarkleur laten uitgroeien

Vraag: Ik heb mijn haar een tijdje gekleurd en nu zou ik opnieuw mijn natuurlijke kleur willen. Hoe moet ik hiervoor tewerk gaan?
 
Antwoord: Dit is een véél voorkomende situatie. We hebben allemaal al wel eens haarkleuren geprobeerd die niet het gewenste resultaat hadden of we hadden een bepaalde haarkleur reeds zo’n lange tijd dat we die moe werden en wilden teruggaan naar onze natuurlijke kleur. Het is een probleem dat zo oud is als de haarkleuring zelf.
 
Voor sommigen is het gewoon een kwestie van enkele maanden wachten en van wegknippen van de gekleurde delen. Dit zou een redelijke oplossing zijn voor mensen die reeds kort haar hebben en wiens haarkleur relatief dicht bij hun natuurlijke kleur ligt, maar weinig gevallen beantwoorden aan deze twee criteria. Gewoonlijk is de kleur érg verschillend en die vrouwen met langer haar verliezen gewoonlijk niet graag de lengte die vereist is voor deze methode, zelfs al waren ze bereid om tijdens het uitgroeiproces met een tweekleurig hoofd te leven.
 
De béste oplossing is het gebruik van kleurspoeling om ofwel de huidige haarkleur ofwel de natuurlijke kleur (diegene van de twee die het donkerst is) (zo dicht mogelijk) te benaderen terwijl de permanente kleur uitgroeit. Kleurspoelingen blijven tussen 6 en 8 wasbeurten in het haar en zullen géén nadelige invloed hebben op het nieuwe natuurlijke haar dat aan het groeien is. Dit stelt je in staat om een uniforme haarkleur te behouden zonder de tijd die nodig is om terug naar je natuurlijk kleur te gaan, te verlengen.
 
Als je tot slot niet kan wachten om de kleuring volledig te laten uitgroeien, overweeg dan om naar een professioneel kapper te gaan om je haar te laten hertinten. Met die methode zal hij je natuurlijke haarkleur zo dicht mogelijk proberen te benaderen. In sommige gevallen zijn er specifieke problemen met deze behandeling, afhankelijk van de kleur die veranderd wordt naar je natuurlijke tint.
 
Een voorbeeld: de natuurlijke haarkleur van mijn tante is esbruin (rond niveau 4) en járen heeft ze haar haar lichtgelig blond gehad. Haar haar was lang genoeg om tot op de schouders te hangen en daarom dus ook té lang om het gewoon te laten uitgroeien. Ze besliste om naar de kapper te stappen om het terug haar natuurlijke kleur te geven. (Haar eigen lightening en retouches deed ze vele jaren op haar ééntje.)
 
Ik wil niet negatief doen over haar kapper, maar toen hij haar haar opnieuw esbruin kleurde, hield hij geen rekening met de gele basis van de kleur waarop hij aan het werken was. Het haar van mijn tante zag er schitterend uit in het kapsalon, maar toen ze buiten stapte in het natuurlijke zonlicht en haar weerspiegeling in de spiegel zag, was ze ontzet. Overal waar de zon op scheen, verscheen er een ziekelijk groen.
 
Toen ze thuiskwam, belde ze mijn moeder op, die haar onmiddellijk meenam naar haar eigen kapper. Die was in staat om het probleem op te lossen door een tint toe te voegen met rood als basis. Het hertinten is een schitterende manier om het probleem van uitgroeiend haar met een ongewenste kleur op te lossen, maar stap alsjeblief naar een professional voor hulp of je zou kunnen eindigen met nóg meer problemen.
 
Haar vragen & antwoorden
 


 
 

 
 

 
pixel
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer         Contact