Je haar in model houden met vochtig weer

Vrouw met lang kroezend haar
 
De zon en warmte in de zomer waardoor velen naar het strand gaan kan vreselijk zijn voor iedereen wiens haar gevoelig is voor vocht. Afhankelijk van het haartype en het hoge vochtgehalte in de lucht tijdens warm/vochtig weer zal je haar kroezen of juist zwaarder worden.
 
Dit gebeurt omdat vocht een slechte invloed heeft op de natuurlijke neigingen van ons haar. Het vocht in de lucht reageert met de hydrogene verbindingen in elke haarpluk, wat als gevolg heeft dat het de haarstijl waar het is in gezet verliest. "Mijn haar is normaal niet kroezend" klaagt een vrouw die pas naar de Dominicaanse Republiek verhuist is, "maar het is niet meer in model te houden in deze vochtigheid!"
 
Er zijn simpele maatregelen die je kunt nemen om het effect van vocht te beperken en je haar in model te houden. Het is beter om te werken vanuit de natuurlijke structuur van je haar.
 
Beter dan hard werken om te proberen krullend haar steil te maken, kun je kiezen voor een haarstijl die natuurlijk golvend is. Als je haar steil is, verpruts je tijd niet met het zetten van krullen, die er onvermijdelijk uit gaan door de zomer hitte. Door van je natuurlijke type haar uit te gaan, kies je een model dat mooi blijft onder alle weer condities.
 
Als vochtigheid de oorzaak is van levensloos en lusteloos haar, is de beste remedie een gelaagd kapsel. Bot afgeknipte kapsels, maken het haar zwaar waardoor het plat tegen het hoofd gaat liggen. Dit kan met name een probleem zijn voor erg dun en fijn haar. Laagjes geven een extra dimensie en structuur aan het hele haar en werken preventief tegen lusteloze lokken, zelfs met vochtig weer.
 
Tijdens het in model brengen van je haar, kun je ook de effecten van vocht tegengaan. Gebruik zo min mogelijk producten, want overmatig gebruik van gels en cremes maakt het haar zwaar. Het is ook goed om een zuiverende shampoo eens per week te gebruiken, om de resten van alle producten kwijt te raken. Een optie is het gebruik van een lichte haarspray om volume aan de wortels te geven en de rest van het haar productvrij te laten.
 
Je kunt ook volume krijgen, door heel licht het haar aan de wortels droog te fhnen.
 
En van de grootste problemen veroorzaakt door vochtig weer is kroes, wat meestal ontstaat bij krullend of dik haar. De beste manier om kroes tegen te gaan, is te beginnen met een geweldig kapsel. Voor krullend haar, kies je een kapsel dat lang is en enigszins hoekig. Lang haar geeft meer gewicht aan de haarplukken, en dat help krullen en kroes voorkomen. Hoekige of licht gelaagde kapsels kunnen voorkomen dat het haar te volumineus lijkt.
 
In plaats van een haardroger te gebruiken bij krullend haar, kun je het beter aan de lucht drogen en met je vingers in model brengen. Fhnen onttrekt het vocht uit het haar en vermeerdert de hoeveelheid kroes.
 
Laat warm, vochtig weer je er niet van weerhouden er chic en stijlvol uit te zien tijdens de zomer. Door het juiste kapsel voor jouw haarstructuur uit te kiezen en dit goed in model te brengen, kun je prachtig haar hebben bij elk type weer.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Mr haarverzorgingstips