Ster afdeling

Ster afdeling bij het kappen van haar
 
Wanneer de meesten onder ons denken aan het afdelen van het haar voor een haarsnit, dan denken we aan de standaard zeven-sectie deling die aangeleerd werd op school. Dit is een nuttige techniek die generaties lang gebruikt werd. Maar vlijtige kappers hebben op verschillende momenten in de geschiedenis nieuwe technieken geÔntroduceerd, waardonder de ster afdeling techniek. Deze techniek werd aanvankelijk gebruikt bij het highlighten.
 
Bij deze techniek zijn de secties verdeeld en getrokken naar het midden van het hoofd. Deze binnenste secties zijn smaller en worden gelift, zodat het haar eronder kan geverfd worden en de highlights zichzelf tonen wanneer de bovenste lagen bewegen.
 
Ster afdeling voor het knippen
 
Wanneer u de ster afdeling gebruikt voor het knippen, dan is het niet nodig om de ster secties af te zonderen. De verdeling van het haar in een straalvormige verdeling laat een betere controle en makkelijkere manipulatie van het haar toe, want er zijn geen ďsectiesĒ boven of onder de sectie waarmee u werkt (zoals wťl het geval is bij de standaardmethode). Andere voordelen zijn:
 
• Een betere controle en manipulatie van dikker of ruwer haar, doordat u verticaal werkt
 
• Een betere manipulatie van het haar voor lang gelaagde kapsels en snitten die een vaste richtlijn hoog boven het hoofd gebruiken
 
• De mogelijkheid om verschillende textuurtechnieken makkelijker uit te voeren. (Zoals de pointcuttingtechniek bij een hoek van 180į, waarbij gelijkmatig verdeelde textuur langs de lange lagen gecreŽerd wordt.)
 
Hoe de secties creŽren
 
Om een ster afdeling te creŽren, kamt of borstelt u het (om te knippen vochtige) haar glad zodat het plat ligt en gelijkmatig verdeeld is rond het hoofd. Selecteer een punt bovenaan het hoofd ongeveer een goede 2 cm vooraan de kruin. Trek het uiteinde van de kam naar voor vanuit het centrale punt naar de voorste hoek van ofwel de rechter- ofwel de linkerzijde van het gezicht. Herhaal dit proces om het tegenovergestelde deel voor deze voorwaartse sectie te creŽren. Verzamel het haar en draai het in een stevige wrong. Zet het haar stevig vast met een speld.
 
Trek vervolgens de punt van uw kam vanuit het centrale punt naar het midden van de bovenkant van het oor. (Bij kleinere hoofden kunt u dit punt aanpassen en direct achter het oor doen vallen.) Neem het haar bij deze voorwaartse zijsectie samen, draai het op en zet het ook stevig vast met een speld. U kunt deze stap herhalen aan de tegenovergestelde zijde van het gezicht. Zo creŽert u een linker- en een rechtersectie vooraan.
 
Achteraan het hoofd gebruikt u de punt van uw kam om een lijn te trekken vanuit het midden van de kruin naar de bovenkant van de nek. Ga verder bij een hoek van 135į tov uw beginlijn en trek de grens van de sectie naar de buitenste perimeter. Dit moet een ruitvormige sectie vormen. Deze stappen herhaalt u aan de andere kant en zo creŽert u een gelijkaardige ruitvormige figuur. Het overblijvende haar laat u loshangen.
 
De ster afdeling werd reeds gebruikt voor haast elke snit en elk kapsel en is vooral bruikbaar bij het knippen van een schuine bob, net als bij verschillende korte, warrige kapsels. Zoals hierboven reeds vermeld, is de ster afdeling techniek bijzonder nuttig bij iemand met dicht, ruw haar en/of onhandelbaar haar.
 
©Kapsels.net
 
Lees ook: Knipschema's voor kapsels