Verschil tussen haarwax en gel

Wax en gel voor het haar
 
Vraag: Wat is het verschil tussen haarwax en haargel? Wat gebruik ik best om mijn korte (pixie)haar te stylen?
 
Antwoord: Gel is een veel zwaarder en vettiger product dan wax. Gel ziet eruit als een natte, gelatine-achtige substantie, terwijl wax er meer uitziet als een halfdroge pasta.
 
Gel wordt gewoonlijk gebruikt bij kapsels waar het haar glad naar achter op zijn plaats gebracht wordt, zoals ballerina’s die hun haar naar achter kammen in strakke knotten of heren die hun haar willen dragen in super keurige, opzij gekamde kapsels.
 
Sommige dames met krullend haar doen ook gel op hun vochtige, net gewassen haar en föhnen het dan met een diffuser op hun haardroger. Dit moedigt de krullen aan, maar het haar heeft een ruw, hard gevoel door de gedroogde gel.
 
Wax is lichter en ziet er veel natuurlijker uit. Denk aan “bedhead” kapsels en je zit in de juiste richting. Kleine hoeveelheden wax worden aangebracht op droog haar en daarna wordt het haar in vorm gemodelleerd. Heb je het gevoel dat je haar veel volume en body verloren is in de loop van de dag, dan ga je gewoon met wax en je vingers wat door je haar en op die manier ligt het opnieuw mooi in vorm.
 
Gel heeft de neiging om haar nat te doen ogen, terwijl wax er net voor zorgt dat her er droog en natuurlijk uitziet. Wax is dus vermoedelijk wat je best gebruikt voor je pixie kapsel. Als je nog twijfelt, vraag dan aan je kapper om je te tonen hoe de twee producten kunnen gebruikt worden om verschillende looks te creëren.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook:
 
Het verschil tussen pommade en haargel
 
Hoe de natte look (wetlook) voor kort haar bekomen