Hoe een uitdunschaar te gebruiken

Uitdunschaar en kam
 
Vraag: Ik kocht nog niet zo lang geleden een uitdunschaar om te gebruiken bij mijn dochtertjes. Ik wou wat geld uitsparen, maar nu weet ik niet precies hoe ik zo’n schaar moet gebruiken.
 
Ik wil énkel nu en dan hun haar wat uitdunnen, want het is zo lang en een stuk té dik. Zou je mij alsjeblief kunnen uitleggen hoe ik dit moet doen?

 
Antwoord: Je zal het misschien niet geloven, maar een uitdunschaar gebruiken is zó eenvoudig dat het grootste probleem bij de mééste mensen is dat ze die schaar té veel gebruiken. Zo’n schaar heeft tanden in plaats van een gladde kant en als je één keer knipt, verwijder je minder haar. De bedoeling van een uitdunschaar is een massa haar te verwijderen zonder het kapsel te wijzigen.
 
Bij lang, dik haar dat moet uitgedund worden moet je het haar glad kammen en dan in kleinere delen werken. Glijd de open schaar in het haar zo ergens tussen 1/3 tot 1/2 lengte vanaf de hoofdhuid gerekend. Maak één knipje, open de schaar dan en doe ze uit het haar. Doe met een kam de overtollige haren uit het haar. Ga naar het volgende deel en herhaal tot je heel het hoofd rond geweest bent.
 
Indien nodig, kan je een tweede keer je toer doen, waarbij je nu de knippen ongeveer 1/3 boven de uiteinden maakt. Zo zal je de volheid van het haar fatsoenlijk doen verminderen. Werk stééds in gelijke stappen. En doe slechts bijkomende uitdunningen indien je zeker bent dat dit nodig is. Als je té veel haar verwijdert, zullen de punten er vezelig uitzien.
 
Bijkomend mag je een uitdunschaar slechts om de 3 knipbeurten hanteren. Als je dit váker doet, dan verwijder je eigenlijk té veel haar en eindig je met een kapsel dat er vezelig uitziet. Na je eerste uitdunbeurt, zal je je de tweede keer beperken tot het bovenste deel van het hoofd, want het haar dat je tijdens de eerste beurt knipte, zal zich nu lager bevinden.
 
Deze techniek kan toegepast worden bij steil of golvend haar. Als het haar krullend is, zal je misschien een derde uitdunbeurt nodig hebben ongeveer in het midden. Zo vermijd je de overdreven driehoekige look van véél lange érg krullende kapsels.
 
©Kapsels.net
Foto: MsMaria/Shutterstock
 
Zie ook: Hoe zelf haar knippen