Hoe kort haar vrouwelijk maken

Kort en pittig vrouwelijk kapsel
Foto: Kudla/Shutterstock
Kort haar heeft de reputatie praktisch en sportief te zijn. Veel vrouwen kiezen voor een kort kapsel om hun stylingtijd beperkt te houden, het hoofd letterlijk koeler te houden en simpelweg omdat het licht en goed aanvoelt. Ondanks al deze voordelen hoeven korte kapsels er niet mannelijk uit te zien. Met enkele trucjes en accessoires kunnen ze vrouwelijk, sexy en zelfs glamoureus zijn.
 
Korte kapsels zijn er in vele vormen en types. U zult alles aantreffen, van rebelse piekjes tot glanzende en gladde stijlen, en zelfs krullen zoals die van grootmoeders. Mensen van alle leeftijden kunnen een perfect kort kapsel vinden en genieten van de vrijheid die het met zich meebrengt.
 
Het zit hem allemaal in de snit
 
De beste korte kapsels die een vrouwelijke uitstraling hebben, hebben verschillende lengtes. Kortere zijkanten houden de boel netjes, maar langer haar bovenop biedt ruimte om verschillende kapsels te creëren en volume toe te voegen. Hiermee kunt u experimenteren met een warrige look of golven die met een krultang gemaakt zijn. Pixie-kapsels zijn perfect als u een pittige look wilt die gemakkelijk met uw vingers en wat product gestyled kan worden.
 
Met een iets langere lengte overal, kunt u een kapsel uitproberen dat het gezicht omkadert met fijne laagjes en veel textuur. Het haar kan rond het gezicht vallen en speelse lokken overal creëren een verleidelijke look die bekend is geworden door Meg Ryan. Haar dat tastbaar en lichtjes warrig oogt, is altijd in de mode.
 
Maar het hoeft niet per se wild te zijn. Er zijn veel klassieke looks die net zo vrouwelijk zijn als maar kan, en bovendien tijdloos, geschikt voor elke leeftijd en elegant. Kunt u zich bijvoorbeeld voorstellen met een kort bobkapsel? Deze ultieme klassieker straalt nog steeds verfijning uit op het hoofd van vrouwen, en er zijn talloze variaties mogelijk. Draag de bob met een rechte rand op kinlengte, met een pony en afgeronde uiteinden, of met textuur en veel beweging. Het is altijd een flatterende en vrouwelijke korte haarsnit die verfijnd is, maar ook gemakkelijk in onderhoud.
 
Vrouw met aantrekkelijk kort haar
Foto: Eugene Zvonkov/Getty Images/Canva
Een indicatie van bakkebaarden kan een meer mannelijk element lijken, maar wanneer ze goed gevormd zijn, vestigen ze de aandacht op uw jukbeenderen en creëren ze ook een harmonieuze lijn rond uw hele gezicht, samen met een mooie pony.
 
Er is echter maar één kapsel dat een uitdaging vormt als u een vrouwelijke uitstraling wilt behouden: een kapsel waarbij het haar overal op dezelfde lengte geschoren is. Als u een tondeuse wilt gebruiken, doe dit dan alleen om bepaalde zones te accentueren of om een sexy, gradueel aflopende neklijn te creëren.
 
Kleur is de sleutel
 
Als u uw korte kapsel wat pit wilt geven, kies dan voor kleur en wees niet verlegen. Het zijn juist de krachtige kleuren die uw korte lokken interessant zullen maken. Platinablond, rood of diepzwart zijn krachtige kleuren met een vrouwelijke uitstraling. Bovendien hoeft u zich geen zorgen te maken over het opnieuw verven of mogelijke beschadiging, omdat het haar kort is. Het zal regelmatig genoeg geknipt worden om het gezond te houden.
 
Accessoires voor het haar
 
Het vrouwelijk maken van uw korte haarsnit houdt meer in dan alleen het haar. Kort haar is de beste manier om uw leuke oorbellen te laten zien! En hoe opvallender, hoe beter. Ze komen vooral goed tot hun recht wanneer het haar het grootste deel van uw oor bedekt en alleen de zachte oorlel zichtbaar is. Met een prachtige oorbel kan het effect enorm zijn. Afhankelijk van het gekozen type sieraad, kunt u direct een glamoureuze uitstraling krijgen of uw verfijnde kant laten zien. Het spelen met kapsels en accessoires op deze manier is erg elegant en ook nog eens heel gemakkelijk.
 
Dit geldt ook voor kettingen - parels of trendy statement-sieraden. Vrouwen met lang haar hebben vaak het probleem dat het haar, wanneer het los gedragen wordt, verstrikt raakt in hun kettingen. Dit kan pijnlijk zijn, omdat er soms haartjes uitgetrokken worden, en het is gewoon vervelend om ze uit de sieraden te moeten halen. Met uw ondeugende korte kapsel hoeft u zich geen zorgen te maken over klitten en kunt u de grootste, leukste en meest opvallende kettingen dragen.
 
Dingen die u in uw haar kunt doen
 
Zelfs kort haar kan worden opgefleurd met een leuke haarspeld of een mooi haarsieraad. Met slechts één clip kunt u glans en vrouwelijkheid aan elke look toevoegen. Probeer eens een van de trendy nieuwe haarbanden uit. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en variëren van eenvoudig tot gedetailleerd. Voor een subtiel effect kunt u een haarband dragen die slechts een paar tinten verschilt van uw haarkleur en niet breder is dan ongeveer een centimeter. Dit geeft u direct een boost in stemming en stijl.
 
Kort haar met haarjuwelen
Foto: SiberianBeauty/Getty Images/Canva
Kleureffecten voegen een boost toe aan uw stemming en vrouwelijke speelsheid, zelfs bij extreem kort haar. Tijdelijke kleuren kunnen gemakkelijk worden aangebracht en snel worden uitgewassen. Vaak is een smalle sectie in een interessante kleur al genoeg om een look boeiend, artistiek en sexy te maken.
 
Gebruik een dunne sjaal om uw hoofd te omwikkelen vanaf uw nek tot aan uw kruin, waarbij de achterkant en uw pony of voorste sectie onbedekt blijven. Gebruik de sjaal eigenlijk als een hoofdband. Kleurrijke en elegante zijden sjaals kunnen uw hele uitstraling op die manier transformeren en eenvoudig een gevoel van vrouwelijke kracht geven.
 
Een van de belangrijkste dingen die u aan uw haar kunt toevoegen, is glans. Houd uw haar schoon, gezond en goed gevoed, en de rest zal vanzelf komen. Voor een extra boost zijn er glanssprays of zelfs een vleugje neutrale glitter die een feestelijke touch kunnen toevoegen aan kleine of grote evenementen.
 
Make-up voor korte kapsels
 
Om meer vrouwelijkheid aan uw korte kapsel toe te voegen, kunt u gebruik maken van oogschaduw en andere make-upproducten. Het hoeft niet per se intens te zijn als u meer een natuurlijke uitstraling wilt, maar een subtiele glans op de ogen, wat mascara en een gekleurde lipgloss kunnen handig zijn.
 
Als u van krachtigere effecten houdt, kunt u zich ofwel op de ogen, ofwel op de lippen concentreren. Sterke oogmake-up en zware lippenstift samen kunnen er overdreven uitzien. Een beetje transparant poeder op uw gezicht kan vaak een foundation vervangen en uw teint egaliseren. Gebruik slechts een vleugje blush om een gezonde blos te creëren!
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér tips voor kort haar