Droogshampoo

Meisje dat op rugzaktocht gaat
 
Vraag: Hallo, ik ga op rugzaktocht rondtrekken in juli en vermoedelijk zal ik niet vaak kunnen douchen. Ik vroeg me af of er een product bestaat dat je haar beschermt tegen vet en olie.
 
Antwoord: Je zal moeten zoeken naar “droogshampoo” of “shampoo zonder water”. Op het internet staan producten van fabrikanten zoals Schwarzkopf, Algemarin, Batiste, Oscar Blandi, René Furterer en anderen. Prijzen variëren van 7 tot 20 euro. Als je tijd hebt, zou je gewoon online moeten kunnen bestellen.
 
Je kan anders ook naar je apotheek gaan en vragen naar shampoo zonder water. Dit product diende oorspronkelijk om mensen die té ziek waren om te douchen toe te laten om hun haar zuiver en vetvrij te houden. Het dient echter evengoed voor mensen die over geen douchefaciliteiten beschikken.
 
De twee meest voorkomende varianten van dit product bevatten een vloeistof die alcohol bevat en surfactanten die de olie uit het haar verwijderen en de alcohol snel doen verdampen. De andere versie is een aërosolpoeder dat oliën absorbeert en uitgeborsteld wordt.
 
©Kapsels.net
Foto: Zhukovvvlad/Shutterstock
 
Zie ook:
 
Hoe je haar wassen
 
Mijn droogshampoo laat een witte laag achter op mijn haar. Hoe komt dit?