Beschermer tegen warmte voor stijltang

Beschermend product om te gebruiken met een stijltang
Foto: Shutterstock
Vraag: Ik straighten mijn haar elke dag met een stijltang. Hoe vaak moet ik bescherming tegen warmte gebruiken? Moet dit elke dag, zelfs wanneer ik het product de vorige dag gebruikt heb zonder het uit te wassen?
 
Antwoord: Algemeen gesproken moet u het beschermende product gebruiken telkens wanneer u van plan bent om stylingtechnieken met warmte toe te passen.
 
Is uw beschermend product er één dat zich opstapelt in het haar of een vettig laagje achterlaat, dan gebruikt u misschien best een tweede product dat lichter is en geschikt is voor dagelijks gebruik tussen twee wasbeurten in.
 
Denk er wel aan dat het haar moet droog zijn vooraleer u het tussen de pennen van de tang doet en daardoor zult u méér dan enkel een stijltang gebruiken, tenzij u het product aanbrengt en het haar dan op natuurlijke wijze laat drogen.
 
Ik wil er u ook aan herinneren dat – terwijl haar enkel hoeft gewassen te worden wanneer het vettig of vuil is – u het wel dagelijks moet conditionen. Zelfs de normale omgeving buiten en binnen kan een effect hebben op het haar.
 
Van een vochtige, warme zomerse buitenomgeving komen in een koel en droog binnenklimaat (net als van een koele, vochtige binnenomgeving naar buiten gaan waar het heet en droog is – afhankelijk van waar u leeft) kan het vocht sneller uit het haar halen dan u zou denken. En aangezien de effecten van zo’n omgevingen cumulatief werken, loopt het haar risico op significante beschadiging zonder dagelijkse vochtinbrenging.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Hoe vaak mag je een steiltang gebruiken?