Is een permanent geschikt voor jou?

Haar permanenten
 
Je haar permanenten is niet niks. Laat je niets wijsmaken, het is zo! Als je het nog nooit gedaan hebt of het is al heel lang geleden, lees deze tekst dan aandachtig, want permanenten hebben al vele ontwikkelingen ondergaan. Onthoud goed dat het een chemische behandeling is die zijn tol eist van je haar, dus wees gewaarschuwd en wees voorzichtig!
 
Met een permanent vloeistof kun je meerdere dingen doen. Misschien wil je schitterende lange spiraalachtige krullen. Of misschien wil je alleen wat meer volume. Misschien heb je vreselijke natuurlijke "vleugeltjes" die je elke dag in het gelid moet krijgen. Ook dat probleem kan permanent vloeistof voor je oplossen. Hieronder volgen wat mogelijkheden die je permanent kunt doen met je haar.
 
•  Gekruld haar gladmaken
 
•  Probleemgebieden in het haar gladmaken (vleugels, etc.)
 
•  Weave permanent (gepermanent haar vermengd met steil haar)
 
•  Wortel permanent (geeft uitsluitend een lift aan de wortel)
 
•  Gestapelde permanent (geschikt voor haar van n lengte)
 
•  Spiraal permanent
 
•  Volume permanent
 
•  Plaatselijk permanent
 
Voor je besluit wat je met je haar wilt doen, overweeg dan eerst drie dingen:
 
1) Wat voor type haar heb je?
 
2) Heb je enige lichamelijk ongemakken waardoor een permanent minder goed zou kunnen uitpakken?
 
3) Wil je werkelijk een grote verandering of alleen een beetje ondersteuning bij wat je al hebt?
 
Je haartype bepaalt alleen maar hoe lang de oplossing op je haar moet blijven. Donker en stug of licht en dun haar, elk type haar kan gepermanent worden. Je styliste zal naargelang je haartype de tijd en/of het rollertype aanpassen. En denk ook met betrekking tot je haartype aan het model dat je nu hebt. Sommige permanent vloeistoffen werken beter op haar van n en dezelfde lengte, terwijl anderen meer geschikt zijn voor in lagen geknipt haar of voor bestaande krullen.
 
Wees vooral voorzichtig met het nemen van een permanent direct na een knipbeurt. De coupe is dan meestal niet geschikt om direct daarna nog gepermanent te worden, tenzij je van tevoren al hebt aangegeven dat je een permanent wil. Meestal is een lichte knipbeurt voldoende voor het permanenten van je haar en vele stylisten prefereren pas na de permanent te knippen om oneffenheden te verwijderen of om de vorm van het model te perfectioneren.
 
Zaken die invloed kunnen hebben op de resultaten van de permanent dien je te bespreken met je styliste. Een recente operatie, medicijnen die je gebruikt of recent drugs gebruik kunnen de duur dat je permanent houdt nadelig benvloeden. Zorg ervoor dat je je styliste informeert wanneer je onlangs een narcose hebt gehad of ijzersupplementen, Retin-A, en/of sommige verdovende middelen (vooral methamphetaminen) hebt gebruikt.
 
Al deze zaken kunnen de eigenschap van je haar om een krul vast te houden drastisch benvloeden. Ook bepaalde hormonale activiteiten van je lichaam, zoals zwangerschap en menopauze, kunnen de tijdsduur verkorten die een permanentvloeistof nodig heeft om goede resultaten te geven.
 
Hoeveel verandering wil je? Sommige mensen zijn al redelijk blij met hun haar, met uitzondering van enkele "vleugeltjes" of andere probleemgebiedjes. Hier komt het steil kunnen maken van het haar goed van pas. We weten allemaal dat golvend en sterk krullend haar steil gemaakt kan worden, maar je styliste kan ook alleen de probleemplekken er uit lichten, simpel en eenvoudig door op die plaatsen permanent vloeistof door het haar te kammen.
 
Volgende pagina