U bent hier:   Home  ›  Vragen over Haar  ›  Vragen over Kapsels  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel


 
Kapsels proberen

 
pixel pixel
pixel
pixel

De voordelen van laagjes

kapsel met laagjes

Vraag: Heel wat moderne kapsels zijn gelaagd. Wat zijn de voordelen van laagjes? Waarom zou ik laagjes moeten willen in plaats van haar dat overal dezelfde lengte heeft?
 
Antwoord: De keuze tussen gelaagde versus ongelaagde kapsels speelt het vaakst een rol wanneer u te maken hebt met verschillende texturen en golfpatronen van het haar. Is uw haar krullend en ruw, dan betekent het dragen van uw haar op ťťn lengte dat uw haar uitwaaiert vanaf de bovenkant van uw hoofd en een driehoekig silhouet creŽert (piramidehaar).
 
Door het haar in laagjes te knippen, helpt u volume bij de punten weg te nemen en verdeelt u het volume gelijkmatig over heel het hoofd.
 
Laagjes laten u eveneens toe om volume toe te voegen bij steilere haartypes: door de haren bovenaan de hoofdhuid korter te maken, kunt u die met mťťr lift stylen en volheid en langer blijvende krul en golving creŽren.
 
Wanneer u krul probeert te creŽren bij steilere haartypes die lang zijn, resulteert dit vaak in het gewicht van het haar dat de krul naar beneden trekt; het haar ziet er dan opnieuw plat uit, vooral bij de hoofdhuid.
 
Tot slot: wanneer u de keuze hebt om laagjes te gebruiken, dan kunt u uw kapsel aanpassen om beter bij uw gezichtsvorm te passen. In staat zijn om volume in het haar te creŽren en het kapsel breder en voller aan de zijkanten te maken, betekent dat u een smal gezicht meer ovaal kunt doen lijken. En volume kunnen toevoegen bovenaan een kapsel door het creŽren van lagen, betekent dat u een rond gezicht kunt afslanken.
 
Alles hangt af van de noden van de persoon in kwestie. Gelaagd haar is misschien NIET geschikt voor u wanneer u steil haar met fijne textuur en een ovalen gezicht hebt. U praat het best met uw kapper over de noden van uw specifieke haar en gezicht. CreŽer samen een look die u het best flatteert.
 
©Kapsels.net
Foto: Closer to Infinity/Shutterstock.com
 
Haar vragen & antwoorden
 


 
 

 
 

 
pixel
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer         Contact