Grijze uitgroei bijwerken

Haar met grijze uitgroei
Foto: Shutterstock
Grijze haarwortels bijwerken om voeling te blijven houden met je jeugd.
 
De dag waarop we in de spiegel kijken en ons eerste grijze haartje ontdekken tussen onze kleurrijke en jeugdige lokken, is een dag die de meesten van ons vrezen of zelfs spottend afwijzen met de woorden "dit zal mij nooit overkomen" en daarbij optimistisch beweren dat jeugd eeuwig is. In werkelijkheid is het zo dat het haar bij de meeste mensen grijs begint te worden wanneer de jeugd verdwijnt, de middelbare leeftijd langzaam voorbijgaat en de ouderdom bezit van ons neemt.
 
Veel vrouwen en mannen zijn wanhopig om de tekenen van veroudering te verbergen en willen zich vastklampen aan de laatste stukjes jeugd. Daarom verven ze hun haar bijna net zo regelmatig als ze het wassen. Ze willen ervoor zorgen dat hun verradende wortels nooit hun echte haarkleur en dus ook hun leeftijd onthullen. Het bijwerken van de uitgroei is echt een obsessie geworden en daarom zijn er veel producten en diensten om ons te helpen in onze eeuwige zoektocht naar jeugdigheid.
 
Hoe kun je grijze uitgroei bijwerken zonder naar de kapper te gaan?
 
Naar de kapper gaan is een dure aangelegenheid. Het regelmatig laten bijwerken van je haar door een professional, zoals de haarwortels vereisen, blijft een luxe. Voor velen van ons die het financieel minder breed hebben, moet het bijwerken van grijze wortels thuis zelf worden gedaan.
 
Enkele producten voor het bijwerken van grijze haarwortels.
 
Irene Gari - Cover Your Gray – Bijwerkstift
 
Cover Your Gray om grijze haarwortels bij te werken
 
Deze bijwerkstift van Irene Gari is een populair product dat bedoeld is om moeiteloos en efficiënt de uitgroei bij te werken. Op de verpakking staat dat de kleur zich mooi vermengt met de bestaande haarkleur. Bij gewone verf moet je ingrediënten mengen en het mengsel een tijdje op het haar laten zitten. Deze stift is veel handiger. Het bijwerken gebeurt onmiddellijk en er ontstaat geen geknoei.
 
Wrijf de stift gewoon op de grijze wortels en je krijgt directe dekking met een krachtige, glanzende en langdurige kleur. Je hebt daarbij geen water nodig. De Cover Your Gray - Touch Up Stick kost ongeveer 7 euro. Er wordt beweerd dat de kleur blijft zitten tot de nieuwe uitgroei verschijnt.
 
Schwarzkopf – Uitgroeibijwerkstift
 
De uitgroeibijwerkstift van Schwarzkopf is een snelle oplossing voor je uitgroei. De stift kan overal en altijd worden gebruikt - zonder inwerktijd en uitspoelen - en blijft tot 3 wasbeurten houdbaar. Je brengt de stift gewoon aan op droog haar en enkele seconden later is je uitgroei al bijgewerkt. Eenvoudiger kan niet! De handige stift-applicator drupt niet en is goed voor ongeveer 10 toepassingen. De stift is verkrijgbaar in 4 verschillende nuances.
 
Grijs haar verbergen met Clairol touch up
 
Schwarzkopf – Vital uitgroeiset
 
De Vital uitgroeiset van Schwarzkopf is de eerste langdurig houdbare uitgroeibehandeling van dit merk. Het product wordt gebruikt tussen 2 gewone kleurbehandelingen in. De grijscamouflage is 100%, het kleurresultaat is natuurlijk en evenwichtig. De set is verkrijgbaar in 8 verschillende nuances. Op de verpakking staat een kleurwijzer om je te helpen bij het maken van je keuze.
 
Alle benodigde materialen bevinden zich in de verpakking: een tube crèmekleuring, een flacon ontwikkelemulsie, een mengbakje en een verfkwast, handschoenen en een gebruiksaanwijzing. De inwerktijd is kort, namelijk slechts 10 minuten. De Vital uitgroeiset kleurt je uitgroei langdurig bij, tot aan je volgende kleuring.
 
Lees verder ...