De verschillende soorten pony´s

Kapsel met een lange pony
Foto: Istockphoto
Heb je er ooit wel eens aan gedacht om een pony te nemen? Ben je uitgekeken op je huidige haarstijl en zou je best een pony willen hebben? Je zult je dan waarschijnlijk afvragen of een pony wel bij jouw gezicht zal passen. Zal hij je gaan vervelen? Lees dan maar snel verder, want hier volgen wat tips om je te helpen bij het maken van dit besluit.
 
Er zijn veel soorten pony´s en juist die pony vinden die het best bij jou past is niet altijd even gemakkelijk. Je kunt kiezen uit pony´s van lokjes, massieve of dichte pony´s, dikke pony´s, dunne pony´s, pony´s naar de zijkant, lange en korte pony´s, zware pony´s en ga zo maar door. Keuze genoeg, zou je zeggen, maar niet elke pony is geschikt voor iedereen. De vorm van je gezicht is bepalend voor het type pony dat het best bij je past.
 
Heb je een vierkante gezichtsvorm, dan zal die wat ronder lijken met een lange pony, die in lokjes van verschillende lengte is geknipt. Je krijgt een nog zachtere uitstraling wanneer je ook van de zijkanten wat korte plukjes naar je gezicht toe haalt. Als jouw gezicht een ovale vorm heeft, mag je jezelf gelukkig prijzen. Het is namelijk de meest gunstige vorm voor het dragen van een pony omdat het zo veelzijdig is. Hierop past elke ponystijl, ongeacht de lengte, de vorm of de zwaarte. Je zult dus veel plezier kunnen beleven met het uitproberen van alle mogelijke vormen.
 
Een hartvormig gezicht vraagt om een ponystijl die de aandacht op de kin wat wegneemt. Je kunt in dat geval het best voor een wat zwaardere, steile, recht afgeknipte pony kiezen, waardoor je gezicht wat meer in verhouding komt. Het flatteert lange, puntige gezichten meer om een pony naar de zijkant te nemen die licht gebogen is en zo de gezichtsvorm verzacht. Ook het maken van een scheiding in je haar zal hieraan bijdragen.
 
Heb je een rond gezicht, dan kun je die wat langer laten lijken door te kiezen voor een pony van fijne lokjes die je iets naar de zijkanten legt. Ook korte pony´s geven wat lengte aan een rond gezicht. Vermijd bij een rond gezicht lange pony´s. Ze zullen niet alleen de ronde vorm benadrukken, maar ook je gezicht harder maken.
 
Sommige mensen hebben meer zelfvertrouwen door het dragen van een pony, alsof ze zichzelf of hun onvolkomenheden daarachter kunnen verschuilen. Als je een hoog voorhoofd hebt, kan een pony die inderdaad verbloemen, want een erg aanwezig voorhoofd kan nog hoger lijken als je die niet decoreert met wat van je haar. Dus als je gewoonlijk je haren naar achteren styled, dan zou je eens kunnen overwegen om wat gebogen plukjes over je voorhoofd naar de zijkant te stylen. Dit zal je gezicht zeker verzachten.
 
Er is een aantal mensen dat een korte pony goed staat, maar als je een langwerpig gezicht hebt, adviseer ik je ernstig om deze stijl zeker niet te gebruiken, omdat je gezicht hierdoor nog langer zal lijken. Je hebt zeker al eens van de term "SPAM" gehoord. Het klinkt wat cru, maar zo zal jij er dan uit zien wanneer je wel voor een korte pony kiest.
 
Kapsel met een stompe recht geknipte pony
Foto: Shutterstock
Pony´s, of "bangs" zoals de Amerikanen ze noemen (dit doet mij denken aan de klapdeurtjes in het Wilde Westen), kunnen je stijl benadrukken. Ze kunnen je haarstijl en je gezicht compleet veranderen. Ik heb zelf ook een pony en zou hem niet willen missen, al was het alleen al omdat ik hem al zolang heb. Ik heb veel meer zelfvertrouwen met een pony en ik zou me vreemd voelen als ik er geen had.
 
Omdat ik een ovaal gezicht heb, kan ik de stijl gelukkig vaak aanpassen. Soms heb ik een massieve pony die net boven mijn ogen hangt, andere keren heb ik een pony die lichtgebogen opzij ligt. Ik vind mijn haar het leukst met de pony opzij, omdat dit het best past bij elk model haar dat ik draag. Als jij een veelzijdige pony wilt, die je altijd kunt dragen, vraag je styliste dan om een pony van lange plukken te maken.
 
Daarmee kun je wat spelen. Draag het de ene keer naar de zijkant en laat het de andere keer gewoon naar voren hangen als een volle pony. Ben je net als ik, dus snel uitgekeken op je haar, maar wil je ook niets veranderen aan je haarlengte, dan zul je verbaasd staan hoe een andere pony je haarstijl compleet kan veranderen.
 
Lees verder ...