Wat doet een bleekmiddel?

Bleekmiddel
 
Vraag: Ik heb wat blond in mijn haar en ben van plan om mijn haar opnieuw te verven. Ik wou dezelfde haarverf als gewoonlijk gebruiken en mijn haar op dezelfde wijze doen, maar mijn zus zegt ik mijn haar moet bleken in plaats van het te verven.
 
Wat doet een bleekmiddel eigenlijk? Maakt dit uw haar niet blond? Ik heb een vriendin die bleekmiddel gebruikte en het resultaat zag er echt slecht uit. Ik wil echt niet dat mijn haar verbrand is. Kunt u me het verschil uitleggen?

 
Antwoord: Bleekproduct maakt het haar inderdaad lichter. Het wordt gewoonlijk gebruikt wanneer het haar naar een tint moet gaan die beduidend lichter is dan de startkleur. Wanneer het haar méér dan drie niveaus lichter moet worden, gebruikt u beter een bleekmiddel dan een haarverf.
 
Wanneer de haarverf die u vroeger gebruikte u de gewenste resultaten gaf, dan zie ik in uw geval geen reden om zaken te veranderen. Wanneer kleur vermengd wordt met ontwikkelaar in een verhelderende formule, dan heeft die formule een levensduur die zijn efficiëntie minimaliseert en daardoor ook de hoeveelheid schade die die kan berokkenen.
 
Bleekmiddel daarentegen blijft werken zolang het vochtig is en kan dus makkelijk té lang inwerken, wat zorgt voor beschadigd haar wanneer u niet zeker bent hoe snel uw haar reageert.
 
Ik adviseer over het algemeen om bleekbehandelingen over te laten aan professionals.
 
©Kapsels.net
Foto: Africa Studio/Shutterstock
 
Zie ook: Méér over het kleuren van haar