Tieners en haarproblemen

Tieners met problemen
 
Advies voor tieners en hun haarstrubbelingen.
 
De tienerleeftijd kan een moeilijke en ontmoedigende tijd zijn. Naarmate meisjes en jongens hun eenvoudige en stressvrije kindertijd ontgroeien, worden ze plots geconfronteerd met de ingewikkelde puberteit, die voor velen hun weg naar de volwassenheid kan belemmeren en verwarren.
 
Het haar van tieners kan vaak nadelig beÔnvloed worden door de puberteit en voor sommige tieners kan het haar vernieling zaaien en hen eindeloze angstmomenten bezorgen tijdens deze delicate jaren, waarin de druk van vrienden en de druk om er als de vrienden uit te zien het allerbelangrijkste zijn. Gelukkig is er hulp: hieronder vindt u enkele tips voor tieners om hen te helpen om sommige van de vaak voorkomende haarproblemen te overwinnen.
 
Net zoals een vette huid vol puistjes is vettig haar ťťn van de grootste haarvloeken in hun tienerjaren. Sommige adolescenten vliegen door hun tienertijd zonder ook maar ťťn puistje en met glanzend en aantrekkelijk haar. Velen echter zijn verplicht om wanhopig uren tijd te besteden aan het verbergen van hun vettig uitziende lokken.
 
Waarom druipt mijn haar van het vet en dat van mijn beste vriendin niet?
 
Het kan vreselijk oneerlijk lijken wanneer u op de leeftijd van 15 jaar met haar zit dat sluik over uw gezicht valt en vettig doorhangt, terwijl het haar van de meeste van uw vriendinnen veert met levendigheid en vitaliteit. Tieners zijn bijzonder vatbaar voor vettig haar omwille van de snelle veranderingen in hormonen. Alle tieners hebben bij het begin van de puberteit te maken met hormoonschommelingen.
 
Nochtans worden ze niet allemaal geplaagd door vettig haar. Dit komt doordat elk individueel lichaam op een andere manier omgaat met het onevenwicht aan hormonen. Sommige tieners zullen geen of weinig last hebben van de gevolgen van puberteit, terwijl anderen misschien belegerd worden door veel van de jammerlijk duidelijke tekenen van puberteit. Genen kunnen eveneens een rol spelen bij het al dan niet ontwikkelen van vettig haar tijdens onze tienertijd.
 
Meisjes van wie de moeder vettig haar had, vooral tijdens het menstrueren, hebben vaak dezelfde klacht. De textuur van ons haar kan eveneens de hoeveelheid olie die ons haar produceert, beÔnvloeden. Jongens en meisjes met dikker haar hebben minder vaak last van vettig haar dan tieners met fijn haar. Dit komt doordat fijn haar minder substantie bevat om de natuurlijke oliŽn op te slorpen.
 
Hoe vettig haar verzorgen.
 
• Gebruik een shampoo met evenwichtige PH-waarde.
 
Tieners met vettig haar wassen hun haar vermoedelijk vaak om de hoeveelheid vet in het haar in bedwang te houden. Aanbevolen wordt om vettig haar dagelijks te wassen. Het is daarbij van vitaal belang dat u een professionele alkalische shampoo gebruikt met evenwichtige PH-waarde en speciaal bestemd voor vettig haar. Een organische shampoo is ook nuttig om vettig haar te bestrijden, want die bestaat uit natuurlijke ingrediŽnten die de olieproductie in het haar zullen helpen te reduceren.
 
• Spoel uw haar goed uit.
 
Dit kan vanzelfsprekend klinken, maar wanneer u last hebt van vettig haar, zorg er dan voor dat u de shampoo grondig uitspoelt met warm of lauw water. Shampoo die op de hoofdhuid achterblijft, zorgt ervoor dat de hoofdhuid uitdroogt. Dit kan goed klinken voor het vettige haar, maar eigenlijk maakt dit de situatie nog slechter. Eťn vaak gehoord misverstand over vettig haar is dat dit komt door een vettige hoofdhuid.
 
Eigenlijk wordt vettig haar veroorzaakt door een droge hoofdhuid, die vereist dat de vetklieren mťťr olie produceren. Om ervoor te zorgen dat de hoofdhuid niet uitdroogt, masseert u de shampoo best niet in de hoofdhuid en probeert u zich te concentreren op het hoofd zelf. Een shampoo met tee trea olie zal een droge hoofdhuid Ė de hoofdoorzaak van vettig haar Ė helpen te verzachten.
 
• Pas een behandeling met warme olie toe op de hoofdhuid.
 
Het kan klinken alsof dit het laatste is wat vettig haar nodig heeft, maar door warme olie in de huid te masseren, zult u de hoofdhuid helpen te bevochtigen en zorgen voor enkele van die ontbrekende essentiŽle natuurlijke oliŽn. Op die manier wordt afstand gedaan van het vertrouwen op de vetklieren.
 
Volgende pagina