Hoofdhuid die zichtbaar is

Stomp geknipte blonde bob
 
Vraag: Mijn haar is erg wit. Ik heb een stompe bobsnit, iets langer dan kinlengte en zonder pony. Waar mijn scheiding is, is mijn hoofdhuid zichtbaar. Die is erg roze en dit valt erg op.
 
Hoe kan ik mijn hoofdhuid doen passen bij mijn haarkleur? Bestaat er een soort gekleurde spray om die te bedekken? Bedankt.

 
Antwoord: Dit komt vaak voor bij mensen met wit haar en een huidstint die donkerder of meer roze is. Er bestaan wel grijze sprays voor Halloween of voor theater, maar er bestaat niet echt een kleurspray die bedoeld is als modekleur en die er realistisch zal uitzien.
 
Ik raad aan om te zoeken naar make-up in erg lichte tinten die u kunt gebruiken om het contrast tussen uw roze hoofdhuid en het witte haar bij de scheiding te verzachten. Kies een poeder (compact of los) en breng dit product aan met een kleinere borstel, zoals u blush zou aanbrengen. Zorg ervoor dat het haar en de huid zuiver en volledig droog zijn om te vermijden dat de make-up gaat koekerig of brokkerig worden.
 
Vindt u geen passende schakering van make-up of lijkt deze optie u te duur, dan kunt u als alternatief erg lichte talk- of babypoeder gebruiken langs de scheiding, maar u moet weten dat zweet en andere vormen van vocht (regenachtig weer enzÖ) al snel het effect kunnen tenietdoen. U mag ook niet te veel poeder aanbrengen, want dan zou dit in het haar blijven steken en zouden de poriŽn van de huid kunnen verstopt geraken en krijgt u puistjes.
 
©Kapsels.net
Foto: Popcorner/Shutterstock
 
Zie ook: Basistechnieken voor een mooie scheiding