Wanneer haarlak aanbrengen

Het aanbrengen van haarlak
Foto: Cherries/Shutterstock
Vraag: Moet de haarlak vr of na het stylen op het haar? Zijn er verschillende types haarlak of doen ze allen hetzelfde, namelijk gewoon het haar op zijn plaats houden?
 
Antwoord: De vraag naar het wanneer van het aanbrengen van haarlak hangt af van het kapsel dat u probeert te creren. Kamt u het haar uit nadat het op rollers zat en wilt u de krullen/golven wat extra steun geven, breng dan de haarlak achteraf aan.
 
Maar bent u van plan om het haar te krullen met een krultang of te straightenen met een stijltang, dan kunt u het vooraf lichtjes bespuiten met haarlak om de resultaten van de warmtestyling te verbeteren en het haar (of het nu gaat om krullen of steile lokken) een levendigere finish te geven.
 
Denk aan haarlak net alsof u zou denken aan gelijk welk ander stylingproduct met variabel gebruik. De polymeren in haarlak helpen om het kapsel mooi te houden en kunnen het haar helpen beschermen tegen vocht en in de war raken door de wind.
 
Als vuistregel kunt u stellen dat het aanbrengen van de haarlak tijdens het stylingproces gewoonlijk betekent dat u een laagje op de lokken legt en de afgewerkte look beschermt of versterkt. Haarlak spuiten nadat de styling is afgewerkt, is gewoonlijk bedoeld als middel om het kapsel intact te houden.
 
De verschillende formules haarlak zijn gewoonlijk bedoeld voor de verschillende haartypes en types kapsels. Lichte sprays zijn het best voor fijn haar en kapsels die zacht zijn en vrij moeten kunnen bewegen. Medium sprays zijn bedoeld voor haar dat een gemiddelde dikte en textuur heeft en kapsels die misschien moeilijker onder controle te houden zijn, zodat ze er langer mooier kunnen uitzien.
 
Tot slot zijn de extra sterke formules ideaal voor moeilijk te hanteren haar en kapsels die erg ingewikkeld zijn zoals opsteekkapsels en erg krullende kapsels met veel definitie en die u levendig en keurig wilt houden.
 
©Kapsels.net
 
Lees ook: De houdbaarheid van haarlak