Haar analyse

Het analyseren of bestuderen van haar
Foto: Denis Orea/Shutterstock
Analyseer je eigen haar
 
Veel mensen hebben praktisch geen inzicht in de termen, waar je haar mee kunt beschrijven en om heel eerlijk te zijn is het ook nogal verwarrend. De meeste mensen gebruiken de termen als dik en dun, gekruld of steil. Er zijn echter verscheidene manieren om verschil tussen haren aan te duiden.
 
Je kunt letten op: de structuur, massa, de sterkte van de golven, elasticiteit, en poreusheid. Wanneer je dit alles combineert krijg je een oneindige verscheidenheid aan haartypes. Je stylist is getraind om je haar te bekijken en om deze elementen te herkennen, om zo je haar te kunnen typeren.
 
Een ding om te onthouden is dat wanneer je je haar wilt analyseren, je een vergelijking moet kunnen maken. De beste manier om het verschil in elementen te leren herkennen is om een aantal voorbeelden te bekijken, zodat je het zelf goed kunt vergelijken.
 
De volgende keer wanneer je gezellig met een groep vrienden bij elkaar zit, neem dan goed al het haar in je op. Let goed op het verschil tussen het ene en het andere haar. Let dan voor namelijk op de volgende categorieŽn:
 
Structuur
 
Dichtheid
 
Porositeit
 
Elasticiteit
 
Haarpatroon
 
Door deze elementen te gebruiken kun je het makkelijk vergelijken en zelf een oordeel geven of ze fijn, dik, recht haar, met een goede elasticiteit en weinig poreus, of misschien juist slecht van kwaliteit, dun, gekruld haar, met een duidelijke poreusheid en een lage elasticiteit hebben. Of juist iets er tussen in.
 
Vrouw met mooi lang haar
Foto: Prostock Studio/Getty Images via Canva
Wanneer je op de hoogte bent van de termen die de professionals gebruiken, ben je in staat om je eigen haar te analyseren. Het zal je helpen om goede keuzes te maken wanneer je let op stijlen en de service met betrekking tot je haar die je krijgt.
 
©Kapsels.net