Permanent straightenen

Steil haar
 
Permanent straightenen is een steeds populairder wordende haarbehandeling en kan verschillende benamingen hebben, zoals thermale reconstructie, relaxers, Japanese haarstraightening of zelfs een rechte permanent. Het eindresultaat is echter steeds hetzelfde: u hebt steil haar en hoeft geen steiltang meer te gebruiken. U kunt letterlijk “wash en go” net zoals iedereen met van nature steil haar dit kan doen.
 
Dit systeem werkt via een chemische behandeling van het haar: de cystinebindingen worden verbroken en opnieuw gevormd met een steiltang (ja, eigenlijk bewerkt u uw haar met een tang). Daarna worden bromide neutralisatoren toegevoegd om alles permanent te maken. Al het haar dat behandeld werd, zal zo blijven, maar alle nieuwe groei zal niet beïnvloed worden door de behandeling en zal dus groeien in dezelfde toestand als uw originele haar. Dit kan leuk zijn voor iemand die een beetje volume wil, terwijl het grootste deel van het haar steil blijft.
 
Aangezien de nieuwe groei niet verandert, betekent dit dat u om de 4 tot 8 maanden uw behandeling moet laten bijwerken als u deze look wilt behouden. De frequentie van bijwerken zal afhangen van de tijd die nodig is om uw haar opnieuw te laten groeien. De eerste keer dat u uw haar laat straightenen, zal dit 2 tot 8 uur in beslag nemen, afhankelijk van de lengte en de dikte van uw haar.
 
Bijna alle haartypes komen in aanmerking voor permanent straightenen, met inbegrip van gekleurd haar, alhoewel afgeraden wordt om de behandeling te laten doen binnen de 2 weken na het verven van uw haar. Het is ook best om uw haar niet te kleuren in de eerste 2 weken volgend op de behandeling. Haar met highlights is misschien niet geschikt, want dit wordt beschouwd als beschadigd haar na het bleken.
 
Om de beste resultaten te bekomen, is het ook aangeraden om uw haar niet te wassen de eerste 48 uur na de behandeling. U gebruikt tijdens deze tijdspanne best ook geen krultang enz… en steekt uw haar best niet op om de behandeling niet te schaden. Uw haar zou er misschien niet zo steil blijven uitzien.
 
Veel mensen overwegen deze behandeling misschien, maar denken dat hun haar te veel krult om tot goede resultaten te leiden. Het staat echter vast dat zelfs het meest krullende en ruwe haar op deze manier kan behandeld worden met goede resultaten. Kroesvrij haar dat u niet dagelijks moet straightenen, is misschien net waar u naar op zoek bent als uw haar een beetje onhandelbaar is.
 
Permanent straightenen is geschikt voor zowat alle leeftijden vanaf 12 jaar. Het kan echter nodig zijn dat jonge meisjes vergezeld worden door een volwassene bij het kiezen voor een behandeling die een blijvend effect zal hebben op hun uiterlijk. Leeftijd kan eveneens een rol spelen bij de tijd die nodig is voor de nieuwe groei, dus kan het dat u vaker of minder vaak moet bijwerken.
 
Misschien hebt u reeds gemerkt dat er doe-het-zelf kits bestaan om hetzelfde effect thuis te bekomen: daar zijn pro’s en contra’s voor, die elk verschillend zijn voor elke gebruiker. Misschien hebt u zo’n behandeling nog nooit op uw eigen of op iemand anders haar toegepast en dus riskeert u dat er zaken verkeerd lopen door gebrek aan ervaring. Misschien is het resultaat niet zoals u verwacht had en er bestaat ook risico op haarbreuk tijdens de behandeling indien deze niet juist werd uitgevoerd.
 
Vaak wordt aangeraden om naar een professional te gaan met veel ervaring in dergelijke behandelingen: niemand wil deel uitmaken van iemands opleiding en eindigen met beschadigd of ontbrekend haar. Er is veel minder risico op problemen wanneer u kiest voor iemand die getraind is in permanent straightenen dan wanneer u dit op eigen houtje probeert te doen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér over het straightenen van haar