Droog haar

Meisje met droog haar
 
Droog haar kan een probleem zijn, zowel als je haar gekleurd is of naturel. Het uitzetten van de haarschacht door de zomerzon kan geweldig zijn voor dun haar, maar een ramp voor andere haartypes.
 
Wat veroorzaakt droog haar? Droog haar kan aangeboren zijn, hoewel je het niet bij een kind kunt herkennen. Naarmate we ouder worden, zal het haar droger worden, net als de huid. Andere oorzaken voor droog haar zijn: wikkelen, kleuren, bleken en permanenten. Dit haalt het vocht uit het haar. Haar fohnen, krultangen, zon en zoute wind, zijn meetellende factoren voor dit probleem.
 
Ook ons voedsel kan voedingsstoffen geven, of juist niet. Als we alleen maar vet voedsel eten, dan kun je dit zien aan ons haar. Vis met veel natuurlijke oliŽn zal veel goede gezondheid aan lijf en lokken geven. Het duurt drie dagen voor de voedingsstoffen die we eten ons haar bereiken.
 
Nog een ouderwetse tip is het haar borstelen van de wortel tot het de haarpunt. Het is een gezondheidsbehandeling voor je hoofdhuid en haar. Tegenwoordig zijn er weinig vrouwen meer die hun haar borstelen, maar het stimuleert groei, verhoogt de bloedcirculatie en het vochtigheidsgehalte. Het neemt wat tijd in beslag en discipline, maar de beloning kan schitterend zijn. Lichamelijke oefeningen stimuleren ook gezond haar. Het betekent niet dat als je dun haar hebt, het morgen dik zal zijn met een normale samenstelling. Het duurt ongeveer een maand voor je verbetering ziet.
 
Een goede vochtinbrengende shampoo, cremespoeling en niet uitspoelbare haarconditioner wordt sterk aanbevolen. Zoek voor de woorden vochtinbrengend en hydraterend op het product in de winkel. Vergeet oliebehandelingen, deze gaan niet tot aan de haarschacht, maar alleen naar de buitenlaag van het haar. Ze dekken het af als een hoed.
 
Vocht is wat je nodig hebt, want het vocht is verloren gegaan. Drink een heleboel water. Het helpt niet alleen rimpels te voorkomen, maar geeft ook vocht aan het haar. Als je een theelepel levertraanolie aan je sap toevoegt in de ochtend, zul je al snel veranderingen in je huid en haar bemerken. Weinig mensen zullen het laten hun grijze haren te verven om droog haar te voorkomen, dus we moeten de oliŽn vervangen die verloren zijn gegaan in dit proces.
 
Heeft jouw haarkleur iets te maken met de droogheid? Hoe is het met de roodharigen? Natuurlijke roodharigen hebben heel dik haar, en als ze jong zijn heeft het haar normaal tot glanzende manen. Zodra roodharigen ouder worden en er grijze haren bijkomen, zal het haar veel droger worden. Bruinharigen beginnen meestal met een prachtige glans, en afhankelijk van hun gezondheid en levensstijl kan dit behouden blijven.
 
Donker blondines, hebben meer de neiging tot droog haar, omdat het haar net als bij blondines door de zon gebleekt wordt. Licht platina blondjes hebben van nature meestal erg droog haar. Het haar is net zo droog als gebleekt haar. Goud/medium blondines hebben vaak een combinatie van een vette hoofdhuid en droge haarpunten, net als de donker blondines. Hoe het haar zich ontwikkeld hangt af van erfelijkheid en levensstijl.
 
Dun haar kan vet zijn of droog. Ik heb beiden gezien. Meestal is dun haar droog. Dik haar kan een combinatie zijn van een vette hoofdhuid en droge haarpunten. Dit is waarom het borstelen van haar zo goed is. Je neemt de natuurlijke oliŽn van het voedsel dat je gegeten hebt, met een stijve borstel van je hoofdhuid naar de haarpunten. Het oude gezegde dat 100 keer je haar uitborstelen elke avond goed is, werkt echt. Altijd je haar borstelen voordat je shampoo gebruikt, het maakt je haar losser en haalt het vuil gemakkelijker uit het haar.
 
Je haar inrollen met ouderwetse krulspelden is veel beter dan met een krultang of hete krulspelden. Wist je al dat krulspelden weer helemaal in zijn? Je haar blijft ook langer in model. Voor meer kracht en elasticiteit, probeer nooit je haar met hitte te drogen. Denk aan alle dingen die je kunt doen, terwijl je haar droogt. Maak een boodschappenlijst, telefoneer, check je email, schrijf een brief, wieg de baby, stof, dweil, doe de afwas of flos je tanden. Maak een lijst van dingen die gedaan moeten worden en vink ze af als je ze hebt gedaan. Je zult zien dat je meer tijd hebt, dan je ooit dacht.
 
©Kapsels.net
Foto: Traveliving/Shutterstock